Istället för pasta

Som fd pastafreak skulle jag verkligen inte trott på om någon skulle sagt "Nu kommer du inte äta pasta på mer än två år..." när jag började med LCHF-kost, men nu har det gått över två år utan en pasta. Fattar det inte själv... Och det jag inte heller fattar, det är att jag faktiskt inte saknar pastan mer än jag gör. Då är det faktiskt vissa andra saker som känns svårare att avstå och så skulle jag inte tro att det skulle bli...

 

Och om jag saknar det tänker jag t ex på det HÄR:

 

De goda såserna behöver man verkligen inte sakna. Köttfärssås, carbonara, gorgonzolasås...

Bra tillbehör istället för pastan:

  • Fint strimlad vitkål stekt i smör på låg värme
  • Fint strimlad vitkål kokt med vispgrädde
  • Zuccini hyvlat med osthyvel och kokt 1 minut
  • Rå hyvlad zuccini med lite olivolja och havssalt på

Andra bra pasta-substitut?

Köttfärssås, gräddkokt vitkål och färskriven parmesan

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln