"Ska du äta allt det där?"

Idag (igen..) en stadig, god och rejäl helgfrukost som man står sig på i många timmar men ändå inte blir trött av! Härligt!

 

Apråpå mat och äta mycket så fick jag för någon vecka sedan en kommentar i lunch-rummet (från en man) som var "Ska du äta allt det där...?".

Kommer inte ens ihåg nu vad jag hade på tallriken men min första tanke var att jag blev förorättad. Varför säja så? Min nästa tanke var att det absolut inte fanns någon anledning alls att bli förorättad, eftersom denna kommentar aldrig hade fällts över huvud taget om han hade tyckt att jag var överviktig och åt för mycket... Det här är en kommentar som bara säjs till människor man uppfattar som smala/normal-viktiga och som man kan säja på skojj...

Till en överviktig/tjock person med ett berg av mat säjer man ingenting men folk tänker... Och den som äter vet att folk tänker...

 

Många överviktiga som börjar med LCHF (och de flesta som börjar med LCHF är ju överviktiga) berättar om att det är jobbigt att äta mycket fett för att folk tittar och man SER att de tänker "ska du som är fet verkligen äta det där fettet...?" Resultat kan bli att man när andra är med när man äter så försöker man att "mörka" sin kosthållning. Tar bort kolhydrater men lägger inte till fett t ex. Vilket blir fel eftersom fettet behövs och ökar fettförbränningen! Eller "tar bara en liten brödbit" för att verka "normal".

Det är viktigt att våga låta bli att bry sig om vad andra tycker, eller vad man TROR att andra tycker. Att äta det som man mår bra av, oavsett om andra "vet bättre".

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln