Vad ÄR egentligen specialkost till barn?

Det finns många föräldrar som kämpar för en bättre mat till barnen där ute på dagis och skolor...

 

Just nu pågår bland annat en namninsamling som skall skickas till Livsmedelsverket med en protest, skriv gärna på HÄR:

 

Kajsa är en av de (kanske få?) föräldrar som orkat driva det här hela vägen på sin förskola. För det är inte lätt och man måste jobba hårt... För vad? Jo, för att få "specialkost" godkänt. Och vad är då denna konstiga "specialkost"?

I detta fallet är det bregott det handlar om... På förskolan serveras nämligen Becel till småttingarna för att..?!?? Skydda mot högt kolesterol för att Livsmedelsverket rekommenderar det... Rekommendationer som inte på något sätt måste följas...

Läs gärna mer om skillnaden mellan margarin och smör/bregott HÄR:

 

Jag och Kajsa pluggade samtidigt till kostrådgivare och jag har följt hennes kamp under den här tiden, och ärligt talat har det nästan känts som ett dåligt skämt ibland! Eller som att vi bor i forna Östtyskland eller liknande där staten ska säja åt oss vad vi ska äta och vi måste lyda och inte ha egna hjärnor att tänka med...

Är det NÅGOT som borde vara specialkost så är det Becel! En onaturlig produkt på alla sätt som är tillverkat av ett amerikanskt multinationellt företag.

 

Läs mer om Kajsa och hennes historia HÄR eller klicka på bilden. Sidan 14.

Efter lång kamp får Kajsas dotter nu äta Bregott på förskolan. Synd bara om de andra barnen som fortfarande får Becel...

Etiketter: artiklar

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln