Kyckling med basilikacreme och ugnsstekta tomater

Sås är något viktigt i en LCHF-kosthållning.

God sås som förhöjer smaken. Och grönsaker. För färgen. Och smaken.

 

Nu går vi tyvärr in i en mörk tid även för grönsakerna här i Sverige, men man får ta det man får tag i som är gott/ätbart. Än så länge är tomaterna okej, det kommer bli värre:-)...

 

Här är en god sås till kyckling t ex.

Tomaterna har jag halverat och gratinerat i ugn på 200 grader (ca 10 minuter) med lite olivolja, havssalt och riven lagrad ost. Om man har stora tomater kan man ha dem inne lite längre, jag hade små Romantica-tomater.

 

Basilikacreme

Recept 3 personer

 

1/2 dl olivolja

1/2 kruka basilika

1 dl majonnäs

1 dl creme fraiche

Salt/peppar

 

Mixa basilikan med oljan och rör ihop med majonnäs/creme fraiche. Smaka av med salt/peppar och ev. lite pressad citron.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln