Kyckling med basilikacreme och ugnsstekta tomater

Sås är något viktigt i en LCHF-kosthållning.

God sås som förhöjer smaken. Och grönsaker. För färgen. Och smaken.

 

Nu går vi tyvärr in i en mörk tid även för grönsakerna här i Sverige, men man får ta det man får tag i som är gott/ätbart. Än så länge är tomaterna okej, det kommer bli värre:-)...

 

Här är en god sås till kyckling t ex.

Tomaterna har jag halverat och gratinerat i ugn på 200 grader (ca 10 minuter) med lite olivolja, havssalt och riven lagrad ost. Om man har stora tomater kan man ha dem inne lite längre, jag hade små Romantica-tomater.

 

Basilikacreme

Recept 3 personer

 

1/2 dl olivolja

1/2 kruka basilika

1 dl majonnäs

1 dl creme fraiche

Salt/peppar

 

Mixa basilikan med oljan och rör ihop med majonnäs/creme fraiche. Smaka av med salt/peppar och ev. lite pressad citron.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln