Goda biffar med broccoligratäng

Det är inte alltid roligt och inspirerarande att laga mat och stå i köket.

Bra då är att (när man ändå håller på) göra mycket mat, så man får ihop lite matlådor/rester till luncher/andra dagar när man VERKLIGEN inte orkar laga mat eller handla...

 

Här är en bra maträtt att göra mycket av utan att det blir direkt jobbigare. Bara att använda två stekpannor och en stor ugnsform.

 

Ädelostfyllda biffar med broccoligratäng

Recept 4 personer

 

600 g blandfärs

1/2 gul lök riven

1 dl vispgrädde

2 tsk fiberhusk

1 äggula

Salt/peppar/grillkrydda/örtkryddor

1 bit kvibile gräddädelost

 

Riv löken fint och blanda med grädde, fiberhusk, äggula och kryddor. Rör ner färsen och krydda ev mer (smaka av, om du vill...).

Skär osten i bitar och forma biffar runt osten med fuktade händer. Stek i smör på medelhög värme.

 

Broccoligratäng

Recept 4 personer

 

2 färska broccoli

4 dl vispgrädde

5 dl riven lagrad ost

Salt/vitpeppar

 

Lägg broccolin i en form. Koka grädde med riven ost ca 5 minuter. Krydda. Häll över broccolin och ha i ugn på 175 grader ca 20 minuter.

Etiketter: grönsaker köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln