Findus svarar om lätt-majonnäs

Häromdagen var jag ju lite missnöjd med att jag råkat köpa en stor burk lätt-majonnäs istället för den äkta majonnäsen.

 

Glädjande nog så kom idag en synpunkt från Findus angående detta:

 

"Hej! Det finns en efterfrågan på Lättmajonnäs bland våra konsumenter. Därför har vi utformat denna produkt där vi ersatt en del av oljan med vatten för att minska fetthalten. Stärkelsen behövs för konsistensens skull och konserveringsmedel krävs för att vi ska kunna tillhandahålla en säker produkt utanför kylen.
Vi kommer att se över våra majonnäsrecept som en del i vårt kontinuerliga utvecklingsarbete. Vi vill att du ska veta att vi tar till oss dina synpunkter. De är viktiga för oss.
Mvh från oss på Findus"

 

Jag förstår att det finns en efterfrågan på lätt-majonnäs från människor som fortfarande tror att man blir smal av light eller att man får hjärtsjukdom av fett. Förstår också att man måste ha stärkelse för att få vatten/olja att bli majonnäs... 

 

Om jag får sia så tror jag att lätt-produkterna är på väg ut mer och mer. Och att vi konsumenter faktiskt föredrar en majonnäs som inte nödvändigtvis är "säker utanför kylen", utan som istället innehåller mindre tillsatser. Som t ex majonnäsen från Kavli som finns i kylen och inte innehåller massa konstigheter.

Findus har ingen ekologisk majonnäs, det kanske är dags?

 

Vad säjer ni? Har ni några majonnäs-önskemål som ni vill informera vidare om till FIndus?

 

Etiketter: produkter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln