Lax med god valnötspesto

Att göra egen pesto är jättegott och enkelt.

 

Jag hade en kruka basilika i fönstret och lite lax och tänkte då slänga ihop en pesto. "Ska" ju egentligen vara pinjenötter, men jag gjorde med valnötter och det blev super-duper-gott, rekommenderas verkligen!

 

Jag åt peston till stekt lax, passar säkert jättebra till kyckling också...

 

Valnötspesto

Recept 4-5 personer

 

1 vitlöksklyfta

1 dl valnötter

1 dl olivolja (eller rapsolja)

0,5 dl vatten

1 dl riven parmesanost

En kruka färsk basilika

2-3 msk pressad citronsaft

Flingsalt, lite svartpeppar

 

Häll alla ingredienser i en mixerskål och mixa ihop.

Etiketter: fisk tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln