Lax med god valnötspesto

Att göra egen pesto är jättegott och enkelt.

 

Jag hade en kruka basilika i fönstret och lite lax och tänkte då slänga ihop en pesto. "Ska" ju egentligen vara pinjenötter, men jag gjorde med valnötter och det blev super-duper-gott, rekommenderas verkligen!

 

Jag åt peston till stekt lax, passar säkert jättebra till kyckling också...

 

Valnötspesto

Recept 4-5 personer

 

1 vitlöksklyfta

1 dl valnötter

1 dl olivolja (eller rapsolja)

0,5 dl vatten

1 dl riven parmesanost

En kruka färsk basilika

2-3 msk pressad citronsaft

Flingsalt, lite svartpeppar

 

Häll alla ingredienser i en mixerskål och mixa ihop.

Etiketter: fisk tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sussie Rislund » GRATIS kostrådgivning!:  ”Skulle verkligen behöva lite tips med maten. Äter LCHF men behöver tänka mera ke..”

  • Hunden Rut » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Detta verkar lovande! :) Nyligen börjat min lchf-livstil och trodde jag skulle k..”

  • Terese Hammarqvist » GRATIS kostrådgivning!:  ”Ändra kosten! ”

  • Anna i Skåne » Sluta träna!:  ”Jag gillar och mår bra av kombon. Träna och äta lågkolhydratkost! När jag tränar..”

  • Eva » Nyårsloppet!:  ”Heja Heja! Gott Nytt År!”

  • Eva » Ny tid nu!:  ”Jag trycker på Gilla-knappen .”

  • Eva » Enkel frukost:  ”Tänk om man hade fått smaskens-tallrik när man var barn istället för rostis med ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln