Lax med god valnötspesto

Att göra egen pesto är jättegott och enkelt.

 

Jag hade en kruka basilika i fönstret och lite lax och tänkte då slänga ihop en pesto. "Ska" ju egentligen vara pinjenötter, men jag gjorde med valnötter och det blev super-duper-gott, rekommenderas verkligen!

 

Jag åt peston till stekt lax, passar säkert jättebra till kyckling också...

 

Valnötspesto

Recept 4-5 personer

 

1 vitlöksklyfta

1 dl valnötter

1 dl olivolja (eller rapsolja)

0,5 dl vatten

1 dl riven parmesanost

En kruka färsk basilika

2-3 msk pressad citronsaft

Flingsalt, lite svartpeppar

 

Häll alla ingredienser i en mixerskål och mixa ihop.

Etiketter: fisk tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln