Lax med god valnötspesto

Att göra egen pesto är jättegott och enkelt.

 

Jag hade en kruka basilika i fönstret och lite lax och tänkte då slänga ihop en pesto. "Ska" ju egentligen vara pinjenötter, men jag gjorde med valnötter och det blev super-duper-gott, rekommenderas verkligen!

 

Jag åt peston till stekt lax, passar säkert jättebra till kyckling också...

 

Valnötspesto

Recept 4-5 personer

 

1 vitlöksklyfta

1 dl valnötter

1 dl olivolja (eller rapsolja)

0,5 dl vatten

1 dl riven parmesanost

En kruka färsk basilika

2-3 msk pressad citronsaft

Flingsalt, lite svartpeppar

 

Häll alla ingredienser i en mixerskål och mixa ihop.

Etiketter: fisk tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln