Vad är fel med bilden...?

Mitt i frukosten i morse, lite lagom trött, så ser jag plötsligt att jag sitter och äter LÄTT-majonnäs... "Samma smak, hälften så fett". Ja faktiskt! Nästan... Och hur läskigt är inte det med tanke på att vanlig majonnäs är 80% fett och den här är 32%?!

Hur gör de?

 

Jo, först och främst så har den Lätta majonnäsen vatten på första plats, alltså huvudingrediens. Billigt och bra för Findus! Sen har man stoppat dit modifierad stärkelse, ägg-arom (blä vad äckligt det låter) och mycket konserveringsmedel. Och lite socker och annat.

 

Fast Findus vet vad som är rätt... För den "riktiga" majonnäsen heter "äkta"... Vilket måste göra den här o-äkta...?

Och den äkta innehåller också lite E-ämnen som kanske inte är helt 100. Och ja, det kanske är "jättelätt att göra egen majonnäs", men ibland orkar jag inte...

Vad gör jag? Kastar burken?

Etiketter: produkter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln