Vad är fel med bilden...?

Mitt i frukosten i morse, lite lagom trött, så ser jag plötsligt att jag sitter och äter LÄTT-majonnäs... "Samma smak, hälften så fett". Ja faktiskt! Nästan... Och hur läskigt är inte det med tanke på att vanlig majonnäs är 80% fett och den här är 32%?!

Hur gör de?

 

Jo, först och främst så har den Lätta majonnäsen vatten på första plats, alltså huvudingrediens. Billigt och bra för Findus! Sen har man stoppat dit modifierad stärkelse, ägg-arom (blä vad äckligt det låter) och mycket konserveringsmedel. Och lite socker och annat.

 

Fast Findus vet vad som är rätt... För den "riktiga" majonnäsen heter "äkta"... Vilket måste göra den här o-äkta...?

Och den äkta innehåller också lite E-ämnen som kanske inte är helt 100. Och ja, det kanske är "jättelätt att göra egen majonnäs", men ibland orkar jag inte...

Vad gör jag? Kastar burken?

Etiketter: produkter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln