Ett favorit-tillbehör

Vitkål är ett av mina favorit-tillbehör. Passar bra kall i en coleslaw. Smörstekt. Gräddkokt.

Sen passar det bra till allt också tycket jag. Kött, fisk, i en råkostsallad, fantastiskt gott till grillat osv, osv.

Och sen billigt med lång hållbarhet.

Den perfekta grönsaken?

 

  • Massor med C-vitaminer
  • Folacin. Något vi behöver för att bilda nya röda blodkroppar
  • Kalium - Kan bl.a bidra till att sänka högt blodtryck
  • Järn 
  • K-vitamin, mjuka fibrer och Selen

 

Vitkål innehåller också de supernyttiga så kallade kålämnena, de svavelhaltiga glukosinolaterna, som sägs ha en cancerförebyggande effekt.

Ädelostfylld pannbiff och gräddkokt vitkål
Etiketter: grönsaker tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Effie » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Jag deltog i en viktstudie i höstas. Skulle bära en viktväst (den vägde några ki..”

  • Kristina » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Där satte du huvudet på spiken. ”

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln