Ett favorit-tillbehör

Vitkål är ett av mina favorit-tillbehör. Passar bra kall i en coleslaw. Smörstekt. Gräddkokt.

Sen passar det bra till allt också tycket jag. Kött, fisk, i en råkostsallad, fantastiskt gott till grillat osv, osv.

Och sen billigt med lång hållbarhet.

Den perfekta grönsaken?

 

  • Massor med C-vitaminer
  • Folacin. Något vi behöver för att bilda nya röda blodkroppar
  • Kalium - Kan bl.a bidra till att sänka högt blodtryck
  • Järn 
  • K-vitamin, mjuka fibrer och Selen

 

Vitkål innehåller också de supernyttiga så kallade kålämnena, de svavelhaltiga glukosinolaterna, som sägs ha en cancerförebyggande effekt.

Ädelostfylld pannbiff och gräddkokt vitkål
Etiketter: grönsaker tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Statistik och fakta :  ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”

  • Nisse Hult » Statistik och fakta :  ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”

  • Catarina » Statistik och fakta :  ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”

  • Nisse Hult » Är du i riskgrupp?:  ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”

  • Therese » Är du i riskgrupp?:  ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”

  • Katarina » Påsk -2021 Covid 19:  ”Ja, visst är det konstigt! Alla risker verkar vara ok utom risken att bli smitta..”

  • Eva » Påsk -2021 Covid 19:  ”Som vanligt väldigt bra skrivet! Glad påsk! Eva”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln