Ett favorit-tillbehör

Vitkål är ett av mina favorit-tillbehör. Passar bra kall i en coleslaw. Smörstekt. Gräddkokt.

Sen passar det bra till allt också tycket jag. Kött, fisk, i en råkostsallad, fantastiskt gott till grillat osv, osv.

Och sen billigt med lång hållbarhet.

Den perfekta grönsaken?

 

  • Massor med C-vitaminer
  • Folacin. Något vi behöver för att bilda nya röda blodkroppar
  • Kalium - Kan bl.a bidra till att sänka högt blodtryck
  • Järn 
  • K-vitamin, mjuka fibrer och Selen

 

Vitkål innehåller också de supernyttiga så kallade kålämnena, de svavelhaltiga glukosinolaterna, som sägs ha en cancerförebyggande effekt.

Ädelostfylld pannbiff och gräddkokt vitkål
Etiketter: grönsaker tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln