Kollegornas lunch...





Stackars de som jobbar med mig och som jag har järnkoll på hela tiden...:-)
Jag vill inte pracka på någon LCHF, men frågar människor så svarar jag. Och nu har vi lite sockerberoende och lite kilon som ska bort på jobbet så idag var tre av fem lunchtallrikar LCHF:
- Min egen kokospannkaka från gårdagens middag
- En matlåda med blomkål och skinka i gräddsås
- En matlåda lax med gräddkokt vitkål
Sen en man "som cyklar" rätt långt till och från jobbet vilket tydligen förbrukar 1600 kalorier och gör att man "måste" äta många smörgåsar och berg med pasta:-)...
Då var jag tvungen att säja att kaloriräkning faktiskt är mossigt och omodernt. För det ÄR det ju!
Jag minns fortfarande att en plastig 17%-ig ostskiva var 30 kalorier, sedan min extrem-korta period i Aftonbladets Viktklubb men vart leder det? Förutom till ångest. Det är alltså tack vara Aftonbladets Viktklubb som jag nu blivit "ostmissbrukare". För jag måste kompensera det här trista kalori-tänket!
Mättnad och insulin har en långt viktigare funktion än kalorierna. Men det tas sällan hänsyn till, det är bara att "äta och röra på sig"...
Vilda djur har ingen jäkla aning om hur många kalorier de förbrukar genom olika aktiviteter eller när de äter upp något byte, men de vet när de är hungriga, vilken mat de ska äta, och de är inte överviktiga...
Hur har ni det på arbetsplatserna där ute? Är det mycket LCHF i lunchrummen och behöver ni försvara era kostval?
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Katerina » Statistik och fakta : ”Så bra skrivet! Tack! Precis vad jag tycker om läget i landet och i världen - in..”
-
Eva » Statistik och fakta : ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”
-
Nisse Hult » Statistik och fakta : ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”
-
Catarina » Statistik och fakta : ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”
-
Nisse Hult » Är du i riskgrupp?: ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”
-
Therese » Är du i riskgrupp?: ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”
-
Katarina » Påsk -2021 Covid 19: ”Ja, visst är det konstigt! Alla risker verkar vara ok utom risken att bli smitta..”
Bloggarkiv
- ▼ 2021 (20)
- ► 2020 (127)
- ► 2019 (132)
- ► 2018 (73)
- ► 2017 (47)
- ► 2016 (30)
- ► 2015 (74)
-
►
2014 (149)
- ► december (11)
- ► november (7)
- ► oktober (11)
- ► september (5)
- ► augusti (6)
- ► juli (5)
- ► juni (15)
- ► maj (14)
- ► april (6)
- ► mars (26)
- ► februari (24)
- ► januari (19)
-
►
2013 (448)
- ► december (23)
- ► november (38)
- ► oktober (24)
- ► september (43)
- ► augusti (42)
- ► juli (35)
- ► juni (48)
- ► maj (43)
- ► april (45)
- ► mars (37)
- ► februari (33)
- ► januari (37)
-
►
2012 (393)
- ► december (30)
- ► november (29)
- ► oktober (33)
- ► september (32)
- ► augusti (28)
- ► juli (19)
- ► juni (37)
-
►
maj (38)
- Frukost på stan!
- Varför blir det aldrig lättare...???
- Visst kan vi...?
- Uppskattad vardags eller festrätt
- ► april (35)
- ► mars (38)
- ► februari (22)
- ► januari (52)
-
►
2011 (663)
- ► december (55)
- ► november (51)
- ► oktober (52)
- ► september (54)
- ► augusti (56)
- ► juli (46)
- ► juni (44)
- ► maj (57)
- ► april (62)
-
►
mars (68)
- Om jag bara får säja EN sak...
- Dagens delikatess
- TACK för era presentationer!
- Shoppat loss i ostbutiken...
- God morgon!
- ► februari (55)
- ► januari (63)
- ► 2010 (142)
Länkar
Etikettmoln
kiropraktor chili alp hus metoo tänder godis 5:2 sexuella trakasserier påsk vitkål allergier instagram föreläsningar thai grädde restaurang barnvagn pizza veckans middag före & efterbilder soppa pasta pannkaka socker fett skaldjur veckokalender katter hälsoeffekter lchf vikt efterrätt graviditet lchf bröd graviditet ägg kyckling fisk kostrådgivning köttfärs träning diverse diverse kost frukost restaurang snabbt tillbehör grönsaker produkter barn nötkött funderingar resor artiklar ost fläskkött barnmat vin choklad korv grillat jul paj kostrådgivarna kolesterol glass bloggtips livsmedelsverket nyår lchf middag graviditet, vikt fettskola kokböcker lekland vakna hälsa matlåda hälsa -21 fest förskola skinka torsk lchf
Men ibland hamnar man i kolesterol-köret, men det får man ta:-)---
21 oktober 2011 07:38:46
Jag upplever nog att man inte behöver "försvara" lika mycket nu som förr - MEN folk ser det fortfarande som en bantningskur, alltså något man gör för att gå ner i vikt, och sen är det färdigt. Och så är det ju en extremdiet, förstås. Det får man aldrig glömma. ;)
Nä, mindre försvarande nu än för två år sen:-)!
19 oktober 2011 22:22:36
19 oktober 2011 22:22:51
Diskuterade iofs med idrottsläraren en del förra året då han ogillade elevernas "kolhydratsrädsla" men samtidigt så tyckte han att om det fungerade för mig så var det ju bra för mig...
Jag räknar (tyvärr) fortfarande kalorier, kan inte lita på min egen mättnadskänslor, det leder till sakta viktuppgång. Går dock aldrig hungrig heller, men räknar jag så "unnar" jag mig mindre... och slutar efter en portion istället för att "ta om"
Och visst kan man behöva reglera portioner även med LCHF-kost, alla är ju olika!
19 oktober 2011 22:24:00
Brukar göra precis som du. Om folk frågar, så svarar jag. I övrigt kan jag mest bedrövas över vad folk äter ibland. Färdigrätter, halvfabrikat och andra mer eller mindre lömska matval. Nu är jag i guds bästa barn heller, jag kan synda, men då är det medvetna val, och inget jag äter varje dag...
19 oktober 2011 22:24:31
Men det blir bättre, vi blir fler och fler som äter LCHF-kost!
19 oktober 2011 22:24:54
19 oktober 2011 22:25:08