Kollegornas lunch...

Stackars de som jobbar med mig och som jag har järnkoll på hela tiden...:-)

 

Jag vill inte pracka på någon LCHF, men frågar människor så svarar jag. Och nu har vi lite sockerberoende och lite kilon som ska bort på jobbet så idag var tre av fem lunchtallrikar LCHF:

  • Min egen kokospannkaka från gårdagens middag
  • En matlåda med blomkål och skinka i gräddsås
  • En matlåda lax med gräddkokt vitkål

Sen en man "som cyklar" rätt långt till och från jobbet vilket tydligen förbrukar 1600 kalorier och gör att man "måste" äta många smörgåsar och berg med pasta:-)...

Då var jag tvungen att säja att kaloriräkning faktiskt är mossigt och omodernt. För det ÄR det ju!

 

Jag minns fortfarande att en plastig 17%-ig ostskiva var 30 kalorier, sedan min extrem-korta period i Aftonbladets Viktklubb men vart leder det? Förutom till ångest. Det är alltså tack vara Aftonbladets Viktklubb som jag nu blivit "ostmissbrukare". För jag måste kompensera det här trista kalori-tänket!

 

Mättnad och insulin har en långt viktigare funktion än kalorierna. Men det tas sällan hänsyn till, det är bara att "äta och röra på sig"...

 

Vilda djur har ingen jäkla aning om hur många kalorier de förbrukar genom olika aktiviteter eller när de äter upp något byte, men de vet när de är hungriga, vilken mat de ska äta, och de är inte överviktiga...

 

Hur har ni det på arbetsplatserna där ute? Är det mycket LCHF i lunchrummen och behöver ni försvara era kostval?

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln