Fem kostrådgivare äter middag...




Igår en fantastiskt rolig tjejmiddag med fyra av mina kurs-kompisar från kostrådgivarutbildningen hösten -2010.
Det var en jättetrevlig kväll med mycket kost-snack, annat snack, och mat-lycka! Vi körde en "LCHF-knytis" och åt gott, gott, gott!
Först bubbel och ostbollar...
Ostbollar
ca 10 stycken
150 g riven lagrad ost
50 gram kvibile gräddädel
100 gram philadelphia-ost
2 dl valnötter som finhackas
Blanda ihop osten med en gaffel, rulla bollar och rulla dem i de hackade valnötterna.
Jag hade även köpt en italiensk ost på lilla fiskaffären (och ost-butik) där jag bor. Den var rätt stark och innehöll tydligen 1% alkohol och den var god! Tror att den hette Bracinh eller något likande.
Serverades med lite skivat päron.
Sen hade Britten och Britt-Marie köpt in en fantastiskt naturbetes-oxfilé som bryntes i MYCKET smör, salt och peppar, och sen helstektes i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen var 59 grader.
Till detta Kajsas goda grönsaksgratäng, sallad och mitt kryddsmör. Jag tyckte att jag hade gjort mycket smör men nu var det ju ett gäng LCHF-brudar som åt och inte "vanliga middagsgäster" så allt tog slut...:-)
Kajsas grönsaksgratäng
3 ägg
3 dl grädde
2 dl riven västerbottenost
ev salt och peppar
Vispas ihop och gräddas i ugn, 225 grader i 15 min.
En ask cocktailtomater, delas Ett pkt fryst, grön sparris (eller färsk om man vill ha det) Fryst broccoli, förvälls ca 2 min
Tryck ned grönsakerna i 'sufflén' i valfri ordning och sen in i ugnen igen 15-20 min
Kryddsmör med vitlök och persilja
Recept 4-7 personer...
150 gram smör
1 dl finhackad färsk persilja
2 vitlöksklyftor
Lite havssalt
Låt smöret stå framme någon halvtimme och bli mjukt. Mosa i pressad vitlök och persilja med en gaffel. Salta lite. Lägg smöret på plast och rulla in det och gör en rulle. Låt stå i kylen minst 2 timmar. Skiva upp.
Köttet blev verkligen gott!
Naturbeteskött är dyrt, dyrt, dyrt, men det är ju så mycket bättre för oss! Och för djuren.
Vi drack vin, pratade och tyckte inte synd om oss själva som "går på diet"...:-) Känns som en fantastiskt lyxig och god livsstil som dessutom förbättrar vår hälsa och vikt på olika sätt.
Till efterrätt hade Eva fixat en jättegod chokladmousse med vispgrädde. Till detta kaffe & grädde. Och sen mer vin...
Och nu... Träning...
Vi har nu något vi kallar "Löparklubben" ute i Ågesta varje söndag.
Det började med bara jag. Sen jag och min syster. Och idag är vi 4 personer, så det tar sig!
Vi springer 6,2 km och avslutar med styrketräning i ute-gymmet.
I mitt huvud känns det inte som en jättebra idé just idag men nu kör vi!
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Anne » Världens godaste fiskgryta!: ”Gillades tom av tonårssonen - mycket gott betyg!”
-
Joakim Knutsson » LCHF Frukostfrallor: ”Hej. Vet du var man kan får tag på "mjölmix" (Bakerix)”
-
hilda » Styrka, hälsa och löften: ”Hej, hur går det med smak- och luktsinnet? Allt gott! ”
-
Eva » Styrka, hälsa och löften: ”Stort Gilla!!”
-
Nisse Hult » ”När allt blir som vanligt igen”: ”https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2021/01/12/can-flu-vaccine-i..”
-
Nisse Hult » Folkhälsa genom ”tuffare tag”? : ”Hyckleri och dubbelmoral i Sverige år 2020 Ex denna intervju i Radio Jämtland h..”
-
Lena i Umeå » Inför Jul: ”Önskar dig en riktigt GOD JUL! Jag är lite nöjd, för jag hann med dagens promen..”
Bloggarkiv
- ▼ 2021 (9)
- ► 2020 (127)
- ► 2019 (132)
- ► 2018 (73)
- ► 2017 (47)
- ► 2016 (30)
- ► 2015 (74)
-
►
2014 (149)
- ► december (11)
- ► november (7)
- ► oktober (11)
- ► september (5)
- ► augusti (6)
- ► juli (5)
- ► juni (15)
- ► maj (14)
- ► april (6)
- ► mars (26)
- ► februari (24)
- ► januari (19)
-
►
2013 (448)
- ► december (23)
- ► november (38)
- ► oktober (24)
- ► september (43)
- ► augusti (42)
- ► juli (35)
- ► juni (48)
- ► maj (43)
- ► april (45)
- ► mars (37)
- ► februari (33)
- ► januari (37)
-
►
2012 (393)
- ► december (30)
- ► november (29)
- ► oktober (33)
- ► september (32)
- ► augusti (28)
- ► juli (19)
- ► juni (37)
-
►
maj (38)
- Frukost på stan!
- Varför blir det aldrig lättare...???
- Visst kan vi...?
- Uppskattad vardags eller festrätt
- ► april (35)
- ► mars (38)
- ► februari (22)
- ► januari (52)
-
►
2011 (663)
- ► december (55)
- ► november (51)
- ► oktober (52)
- ► september (54)
- ► augusti (56)
- ► juli (46)
- ► juni (44)
- ► maj (57)
- ► april (62)
-
►
mars (68)
- Om jag bara får säja EN sak...
- Dagens delikatess
- TACK för era presentationer!
- Shoppat loss i ostbutiken...
- God morgon!
- ► februari (55)
- ► januari (63)
- ► 2010 (142)
Länkar
Etikettmoln
lchf torsk skinka påsk metoo tänder godis kiropraktor hälsa vakna vitkål allergier graviditet, vikt lchf middag nyår grädde restaurang barnvagn glass veckans middag före & efterbilder soppa pasta pannkaka socker fett choklad veckokalender katter hälsoeffekter lchf vikt efterrätt graviditet lchf bröd graviditet ägg grönsaker fisk kostrådgivning snabbt träning diverse diverse kost frukost restaurang köttfärs tillbehör kyckling produkter barn nötkött funderingar resor artiklar ost fläskkött barnmat vin skaldjur korv grillat jul paj kostrådgivarna kolesterol bloggtips pizza livsmedelsverket thai instagram föreläsningar fettskola kokböcker lekland sexuella trakasserier 5:2 matlåda hälsa -21 fest förskola hus alp chili
21 oktober 2011 07:36:34
19 oktober 2011 22:20:54
3 ägg
3 dl grädde
2 dl riven västerbottenost
ev salt och peppar
Vispas ihop och gräddas i ugn, 225 grader i 15 min.
En ask cocktailtomater, delas
Ett pkt fryst, grön sparris (eller färsk om man vill ha det)
Fryst broccoli, förvälls ca 2 min
Tryck ned grönsakerna i 'sufflén' i valfri ordning och sen in i ugnen igen 15-20 min
Allt övrigt lät också fantastiskt gott!