All ost som spökar...?

Nu har jag fått resultatet från mitt test av fettsyra-balanser...

 

Den här stapeln var helt crazy, känns som om jag sprängt någon vall...

Bilden visar balansen mellan olika fetter. De ovan strecket äter man för mycket av (osten, haha...) och de under för lite. För en optimal balans. Inte för kolesterolvärden. Inte för att mättat fett är farligt.

 

Sammanfattning av mina resultat:

  • Jag behöver äta mer Omega 3 (fet fisk, tillskott)
  • Jag får fortfarande i mig något lite för mycket Omega 6 trots att jag inte äter spannmål och oljor (troligtvis från "dåligt" kött och nötter).

Jag ska nu försöka balansera upp det här och får se exakt hur det ska gå till... Är inte mogen att dra ner på osten, men ska bli bättre på att köpa naturbeteskött och äta mer fet fisk och lite fler Omega 3-kapslar.

 

Sen vill jag gärna testa fettsyrabalansen på en "vanlig kolhydratätare" och är jättesugen på en nära släkting till mig...:-)

För mycket Omega 6 kan vara en bov till många inflammatoriska/autoimmuna sjukdomar som allergi, astma, reumatiska sjukdomar, artros. Även depressioner, inlärningssvårigheter osv, osv. Obalansen mellan Omega 3/Omega 6 hos oss i västvärlden är ett framtida stort hälsoproblem!

Etiketter: diverse kost fett

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln