LCHF på Rivieran?

Har varit på en fantastisk resa på rivieran med mina nya kollegor!

Vädret var jättehärligt, ovanligt varmt för årstiden.

Vattnet varmt, båten stor, champagnen kall...

Hur gör man när man är i en sådan här situation? Där man inte vill vara krånglig och "o-smidig"? Äter man allt och är tyst? Eller?

 

Det finns inget "man" här heller tycker jag. Jag gör det som passar MIG bäst. Jag rekommenderar inte att man "artighetsäter" lite av allt i 4 dagar för det kan bli jobbigt för många att komma tillbaka då. Jag gör de bästa valen/de minst dåliga valen.

Först och främst hade jag ett litet "LCHF-överlevnads-kit" med mig bestående av Baby-bel-ost, en kokosbröd-fralla och en stor påse cashewnötter. Jag äter inte så mycket nötter i vanliga fall men här var de bra att ha om "inget annat fanns".

 

Dag 1- Rejäl frukost hemma och sen ni vet flygplatser/flygplan- bara kolhydrater, alltså ingen mat. Sen på våran båt. Mycket snittar, där jag var lite fräck och plockade bort pålägget och åt typ upp alla oliver jag såg:-)... En snäll kollega sa att hon kunde ta brödet så fick jag hennes pålägg och även om jag ju inte vill att någon ska äta bara bröd så var det ju en lösning...

Middag på kvällen (här var jag hungrig!), in med massa pasta (vi var ju i Italien). Jag sa att jag inte åt pasta och fick istället havskräftor. Jättegott, blev ju inte mätt men överlevde liksom dagen...

Frukosten dag 2 skulle ni ha sett... :-) Jag var SJUKT hungrig och hamnade bredvid en kollega som åt en rostmacka och en liten yoghurt. Själv beställde jag stor omelett med bacon, smör på det, salami av olika sorter, ostar. Och MYCKET gott kaffe...

På en sådan frukost står man sig bra och när kollegorna börjar tugga i sig smörgåsar/snittar igen 2-3 timmar senare är man inte hungrig.

Middagen dag 2 var en pepparbiff med lite grönsaker. Inget "high fat" där men protein mättar också väldigt bra och det var en jättefin köttbit.

Övriga frukostar på samma sätt. Frukosten blev liksom grunden för dagen och jag åt allt jag orkade bara för att inte börja ta av de fina bröd-snittarna. Och det gick bra. Var ju liksom inte sugen.

Fina scampi (havskräftor) på Sass café i Monaco

Undantag?

Då ska det vara helt fantastiskt gott och gärna planerat i förväg. Det här var inte planerat i förväg, det kan jag erkänna... Det kom in en hel efterrättsbuffé varpå den här chokladfondanten hamnade bredvid mig. Den doftade himmelskt och ni vet, man skär och det rinner ut varm "chokladsmet". Jag tog halva. Den var fantastisk på alla sätt, även om jag såklart kände "ge mig hela", för att "äta lite" av sånt där är liksom inte min grejj (och det är därför jag äter LCHF-kost, en av anledningarna.-)).

Alkohol och LCHF? Håll er till torra vita viner eller rött vin.

Jag älskar champage och får jag det dricker jag det:-)! Ingen som kastar champagne över mig varje dag direkt så händer det får man liksom passa på, det är ju såååå gott!

 

Största "risken" med att dricka alkohol/LCHF är nog att man tappar omdömet, dvs kanske tänker "jag börjar om i morgon" och tar chipsen, godiset, efterrätten osv, osv. Därför brukar jag rekommendera att man är återhållsam i början av en kostomläggning.

 

Sammanfattning: En fantastisk resa! God mat, inte allt perfekt LCHF men "good enough". Vackert väder, värme, trevligt sällskap.

 

Och nu har jag inte tränat på en vecka!! Så nu ska jag ut i skogen och springa. Är inte alls redo. Är inte alls motiverad eller sugen. Men tänk inte, bara GÖR!

Ha en härlig söndag!

Champagne-mingel på båten innan middagen
Etiketter: resor diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln