Den viktiga fettsyra-balansen!

Fettsyrorna Omega 3 och Omega 6 är båda livsnödvändiga för oss och vi kan inte producera dem själva.

Balansen i kroppen mellan dessa olika fettsyror är jätteviktig för vår hälsa och jag har precis själv skickat in ett test på mig själv för att mäta min egen balans...

Kvoten mellan Omega 3 och Omega 6 i västvärlden nu för tiden ligger någonstans 15:1-20:1 medan ett önskvärt förhållande och såsom vi förut åt är en balans på 1:1-4:1. Vi får i oss Omega 6 genom spannmål, oljor, margariner, kött av tveksam kvalitet (dvs kanske det mesta köttet vi äter), nötter...

 

En rad negativa hälsoaspekter är kopplade till fettsyre-obalanser i kroppen b la:

  • Inflammationer, t ex Artros
  • Bröstcancer
  • Prostatacancer
  • Hjärt & kärlsjukdomar
  • Tarminflammationer
  • Astma & allergier

osv, osv, osv... Det här är en tickande bomb i vårt moderna samhälle genom att fler och fler äter dålig kost vi inte är anpassade för med mycket spannmål och billiga oljor!

Det man snabbt kan uppnå genom att få balans mellan fettsyrorna är "ökad vardagshälsa" i form at t ex färre sjukdagar i förkylningar och liknande.

 

Väntar med spänning på mitt eget resultat och kommer också erbjuda deltagarna på nästa LCHF-kurs (det finns några platser kvar fortfarande!) att ta testet om de vill. Testet kostar 800 kronor och skickas till ett sjukhus i Norge för analys.

Etiketter: kostrådgivning fett

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln