Passar LCHF för mig?

Jag får ofta den här frågan.

Passar det för MIG? Jag som är gravid, vegetarian, +55 år, tränar mycket, osv, osv.

 

En bra motfråga att ställa är: Vad exakt är det som du tror skulle kunna vara fel/skadligt för just dig med att INTE äta bröd, pasta, potatis, socker, ris och mjöl och istället äta mycket naturligt fett, bra protein och grönsaker? Vad är det "extrema" (som man ofta får höra) i den kosthållningen?

 

Spannmål är inget vi mår bra av eller som är nödvändigt på något sätt. Våra kroppar har haft samma konstruktion i 100.000-tals år och i det sammanhanget är spannmålet väldigt nytt för oss och vi har inte anpassat oss. Vi kanske kommer göra det, om 50.000 år eller så. Kanske.

 

Frågan om LCHF passar för just DIG är därför ofta på ett helt annat plan.

Den handlar om vad du är beredd att avstå för att uppnå just din optimala hälsa.

Många säjer till mig att de inte kan leva utan bröd. Faktiskt det vanligaste argumentet jag hör till att "LCHF funkar inte för mig". Eller pasta, som man inte heller "kan leva utan". Om man känner så, och inte är beredd att ens testa 1-2 månader utan bröd och pasta så passar inte LCHF. För man måste vilja. Man kan inte både ha kakan och äta den.

Om man hellre äter 10 sorters piller än testar en kostomläggning (som ofta kan fungera över förväntan på många olika plan, rent hälsomässigt) så passar inte heller LCHF.

Om man känner att man "måste" äta massor av saker av artighet, snällhet och för att "alla andra" äter det, så passar inte LCHF.

Läs mer i mitt tidigare inlägg...

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln