För gott...?




Det här Fröknäcke-brödet är en fantastisk uppfinning av Birgitta Höglund! Så himla gott och enkelt att fixa!
Jättegott med smör, ost, brieost, ägg eller vad man vill.
Problemet? Jag kan bara inte sluta äta! Jag tänker att jag ska ta en eller två men det finns inte på kartan, sen smyger jag till skåpet och tar en till...:-)
Gillar inte riktigt när sånt händer, lätt att överäta då. Men, men, man får inte göra det för ofta helt enkelt.
Här är receptet, jag brukar dock byta ut hälften av solroskärnorna till pumpakärnor, tycker att det blir supergott! Jag brukar ha det lite längre i min ugn också så att det verkligen blir krispigt och inte segt, varierar nog bland olika ugnar.
Fröknäckebröd
1/2 dl Solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1 dl Sesamfrön
½dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett utan smak
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk Havssalt
Lite flingsalt att strö över
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.
Häll upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.
Stäng av ugnen, sätt in brödet att torka 40 minuter.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Anne » Världens godaste fiskgryta!: ”Gillades tom av tonårssonen - mycket gott betyg!”
-
Joakim Knutsson » LCHF Frukostfrallor: ”Hej. Vet du var man kan får tag på "mjölmix" (Bakerix)”
-
hilda » Styrka, hälsa och löften: ”Hej, hur går det med smak- och luktsinnet? Allt gott! ”
-
Eva » Styrka, hälsa och löften: ”Stort Gilla!!”
-
Nisse Hult » ”När allt blir som vanligt igen”: ”https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2021/01/12/can-flu-vaccine-i..”
-
Nisse Hult » Folkhälsa genom ”tuffare tag”? : ”Hyckleri och dubbelmoral i Sverige år 2020 Ex denna intervju i Radio Jämtland h..”
-
Lena i Umeå » Inför Jul: ”Önskar dig en riktigt GOD JUL! Jag är lite nöjd, för jag hann med dagens promen..”
Bloggarkiv
- ▼ 2021 (10)
- ► 2020 (127)
- ► 2019 (132)
- ► 2018 (73)
- ► 2017 (47)
- ► 2016 (30)
- ► 2015 (74)
-
►
2014 (149)
- ► december (11)
- ► november (7)
- ► oktober (11)
- ► september (5)
- ► augusti (6)
- ► juli (5)
- ► juni (15)
- ► maj (14)
- ► april (6)
- ► mars (26)
- ► februari (24)
- ► januari (19)
-
►
2013 (448)
- ► december (23)
- ► november (38)
- ► oktober (24)
- ► september (43)
- ► augusti (42)
- ► juli (35)
- ► juni (48)
- ► maj (43)
- ► april (45)
- ► mars (37)
- ► februari (33)
- ► januari (37)
-
►
2012 (393)
- ► december (30)
- ► november (29)
- ► oktober (33)
- ► september (32)
- ► augusti (28)
- ► juli (19)
- ► juni (37)
-
►
maj (38)
- Frukost på stan!
- Varför blir det aldrig lättare...???
- Visst kan vi...?
- Uppskattad vardags eller festrätt
- ► april (35)
- ► mars (38)
- ► februari (22)
- ► januari (52)
-
►
2011 (663)
- ► december (55)
- ► november (51)
- ► oktober (52)
- ► september (54)
- ► augusti (56)
- ► juli (46)
- ► juni (44)
- ► maj (57)
- ► april (62)
-
►
mars (68)
- Om jag bara får säja EN sak...
- Dagens delikatess
- TACK för era presentationer!
- Shoppat loss i ostbutiken...
- God morgon!
- ► februari (55)
- ► januari (63)
- ► 2010 (142)
Länkar
Etikettmoln
lchf torsk skinka påsk metoo tänder godis kiropraktor hälsa vakna vitkål allergier graviditet, vikt lchf middag nyår grädde restaurang barnvagn glass veckans middag före & efterbilder soppa pasta pannkaka socker fett choklad veckokalender katter hälsoeffekter lchf vikt efterrätt graviditet lchf bröd graviditet ägg grönsaker fisk kostrådgivning snabbt träning diverse diverse kost frukost restaurang köttfärs tillbehör kyckling produkter barn nötkött funderingar resor artiklar ost fläskkött barnmat vin skaldjur korv grillat jul paj kostrådgivarna kolesterol bloggtips pizza livsmedelsverket thai instagram föreläsningar fettskola kokböcker lekland sexuella trakasserier 5:2 matlåda hälsa -21 fest förskola hus alp chili
Men det är svårt att övertyga de närmaste, jag är och förblir en inte vet mitt eget bästa, som fastnat i en smal nisch och inte kommer att nå ut till den stora massan... Tänk vad fel hon har ;)
Men jag förstår att alla, oavsett kosthållning, gillar de här brödet! Supergott!
Och kokboken är ju såååå kul!!!
30 september 2011 07:13:55
Din variant med pumpakärnor ser väldigt läcker ut också. Vackrare och så blir de ju ännu nyttigare.
Det är väldigt olika hur ugnar gräddar, min 20-åriga, som snart borde plats i Antikrundan, är väldigt opålitlig.