För gott...?

Det här Fröknäcke-brödet är en fantastisk uppfinning av Birgitta Höglund! Så himla gott och enkelt att fixa!

 

Jättegott med smör, ost, brieost, ägg eller vad man vill.

Problemet? Jag kan bara inte sluta äta! Jag tänker att jag ska ta en eller två men det finns inte på kartan, sen smyger jag till skåpet och tar en till...:-)

Gillar inte riktigt när sånt händer, lätt att överäta då. Men, men, man får inte göra det för ofta helt enkelt.

 

Här är receptet, jag brukar dock byta ut hälften av solroskärnorna till pumpakärnor, tycker att det blir supergott! Jag brukar ha det lite längre i min ugn också så att det verkligen blir krispigt och inte segt, varierar nog bland olika ugnar.

 

Fröknäckebröd

 

1/2 dl Solroskärnor

1/2 dl pumpakärnor

1 dl Sesamfrön

½dl hela Linfrön

2 msk Pofiber

1 msk Fiberhusk

½ dl Kokosfett utan smak

2½ dl kokande Vatten

½-1 tsk Havssalt

Lite flingsalt att strö över

 

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.

Häll därefter vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.

Häll upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Strö över lite flingsalt.

Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.

Stäng av ugnen, sätt in brödet att torka 40 minuter.

Etiketter: bröd

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

  • Inger » Snaaaart semester! :  ”Önskar er en härlig semester ! Älskar er ❤️❤️❤️”

  • Matilda » JAG FLYTTAR TILLBAKA!:  ”Kul att du är tillbaka! :-) Befinner mig själv i Asien sen två veckor tillbaka, ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln