Sopp-tider

Hösttider=Sopptider, tycker ni inte?

 

Värmande svampsoppa är gott tycker jag!

Denna gången plockades trattkantarellerna på Ica Folkungagatan:-)...

 

Förslag på tillbehör till soppan: Ostchips, en bit brie-ost eller varför inte ett kokt ägg?

Trattkantarell-soppa

Recept 3 personer

 

1 liter trattkantareller

1 gul lök

3-4 msk smör

8 dl vatten

1 ½ buljongtärning (svamp eller grönsak, jag använder René Voltaire eller Biofood)

1 msk basilika

2 msk timjan

2,5 dl vispgrädde

Salt, peppar

Lite svamp för garnering

 

Fräs lök och svamp i rejält med smör. Krydda. Häll i en hög kastrull/gryta. Häll på vatten och buljong och låt koka ca 10 minuter. Mixa soppan slät, häll på vispgrädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Etiketter: soppa

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln