Ost-missbrukare?

Det finns alltid sjukt mycket ost i min kyl nu för tiden...

 

Alltid Brieost eller Camenbert.

Camenbert i portionsförpackning är min favorit efter träning. Ja, och sen all annan ost som är där... Chevréost (gott till lax, köttfärsbiffar, sallader osv), hårdost typ lagrad Grevéost eller Prästost. Gärna parmesan. Jättegott att göra parmesanchips av eller bara ha färskriven till köttfärssås.

Philadelpia-ost att ha som redning i såser eller på en bit skinka som mellanmål. Eller som fyllning i en wrap.

 

Jag har alltid älskat ost, och lika länge som jag gillat ost har jag haft dåligt samvete för att jag ätit ost eftersom ost var fett och gjorde mig fet...

Nu när jag vet att det inte var så och jag har blivit lurad att äta 5-10%-ig "plast-ost" (har ni ätit den? borde inte få kallas ost, det är som en skymf!!) på en skiva lingongrova i flera år så har jag lite att ta igen, och ost kan involveras i de flesta av mina måltider:-)...

 

Här som grymt goda ost-chips från micron! Tips från www.lifezone.se.

Bara att lägga dubbla skivor ost på ett bakplåtspapper och köra ca 4 minuter i micron på max och låta svalna ca 5-10 minuter. Krispiga ost-chips som smakar himmelskt och som tillverkas på 4 minuter, perfekt:-)!

Etiketter: ost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln