Jättegod LCHF-äppelkaka!

Jippiiiieee, ett lyckat LCHF-bak!

 

Jag har bara testat Sukrin en gång förut, i en vaniljsås jag gjorde och hade på jobbet. Det var tävling, och då chansar man inte och serverar o-sötade saker till sockersugna kollegor (och ja, mitt lag vann!)...

 

Jag är svag för kanel. Äppelpaj och kanelbullar tillhör fd favoriterna, annars har jag aldrig varit något "kak-monster".
Det här var enkelt och blev jättegott. Och har godkänts av 3 stycken ej LCHF-ätande också!

LCHF Äppelkaka

Ca 10 skivor

 

75 g smält smör

100 g mandelmjöl (säljs i 100 g påse, jag hittade på Coop Medborgarplatsen)

2 ägg

2 msk sukrin

1 tsk fiberhusk

2 msk kokosmjöl

1,5 tsk bakpulver

2 krm vanlijpulver

 

3 äpplen

50 g smör

1-2 msk kanel (beror på hur mycket du gillar kanel)

1/2 msk Agavesirap

 

Klyfta äpplena och stek dem i generöst med smör på låg värme i ca 5 minuter. Rör ner kanel och Agavesirap (1 msk honung blir nog också bra om du inte har agavesirap). Ställ åt sidan.

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och sukrin pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ihop dem utan att vispa mer. Avsluta med att vända ner smöret.

Smörj en form och häll i smeten. Tryck ner äpplena så långt du kan (de gör det saftigt!) och in i ugnen ca 25-30 minuter.

 

Servera gärna med lättvispad grädde, men går även jättebra utan!

Etiketter: bröd efterrätt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln