Hur säjer man nej till sånt här?

Tårtor på jobbet.

Bakade av "en fantastiskt konditor" och hovleverantör av bakverk...

 

Vad göra?

Här får man hitta sin egen kostväg!

Funkar det för just MIG att ta en liten, liten bit? Är jag sugen på det? Äter jag för att vara artig? För att de andra äter?

 

Hur gör jag?

Jag låter bli. För att mitt sötsug triggas igång av söta saker. Och för att jag faktiskt aldrig varit en fantast av just tårtor (däremot har jag "artighetsätit" MÅNGA tårtbitar!). Jag låter bli utan att "stöka till det". Finns ingen anledning att börja hålla kostföreläsning i det här läget och skrika ut "Jag ska minsann inte äta tårta" utan bara att hålla en låg profil och glädjas med de som kan ta en liten bit och sen vara nöjda:-).

Däremot har jag sett olika reaktioner vid såna här tillfällen och det finns två kategorier:

1. De som säjer "Gud vad gott med tårta" och kastar sig över med god aptit utan att fundera.

2. De som tänker "jag ska inte ha, jag borde inte..." men som ändå tar... För att de är hungriga, sugna, har ätit för lite lunch, har lågt blodsocker... Och de personerna känner jag extra för! Man är chanslös till sådana här saker i en sådan situation.

Sen finns det också de som blir oerhört provocerade av att jag inte äter. Ingen idé att diskutera med dem utan bara hålla låg profil som sagt...

 

Min hjärna har glömt vad sött är vilket gör det lätt att avstå. Nästan alltid..:

Idag var jag och skulle posta ett paket, vilket numera görs i tobaksaffärer... I den affären jag var inne i var det hur mycket lakrits som helst! Sötlakrits, hård lakrits, mjuk lakrits-ALLT fanns! Och jag älskade ju lakrits förut  och trots att det var över två år sen så kom min hjärna ihåg EXAKT hur kryptoniter och turkisk peppar och mjuk citronlakrits smakade... Så för en sekund tänkte jag "en liten påse kanske?". Men sen lyckades jag fokusera på paketet. För jag orkar inte vara sötsugen och leva i det tillståndet. Det gör det enkelt att avstå.

Och "bara en liten påse" är som att feströka den där ciggaretten, inte värt det...

Etiketter: diverse

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

  • Cavewoman » Middag :  ”ALP ser precis ut som Paleo, eller vad är det för skillnad? Åt Paleo ett tag, fö..”

  • Eva » Frukost ALP way:  ”Oj, det ser mycket ut, orkar du äta upp allt? Hur ser lunch och middag ut? Likna..”

  • Effie » Ny diet ? :  ”Hej! Jag har nästan tagit mig igenom åtta veckor på ALP. Resultat: -4 kg (av ö..”

  • Anna i Skåne » Ny diet ? :  ”Hej Varför fokus på viktnedgång? När jag ser dig på bilder ser jag en vacker kvi..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln