Mycket fett i kosten, mycket fett i blodet?

Det är så otroligt många som "vet" att det inte är bra att äta "för mycket fett" (vad är för mycket?)...

 

De "vet" att man av fett får högt kolesterol, konstiga blodfetter, slammar igen och troligtvis kommer dö snart i någon infarkt... Hur de vet allt det här är en gåta, men kanske är det så att ordet "fett" i sig ställer till det. Man blir fet av fett och får höga blodfetter av fett. Verkar logiskt, allt heter ju "fett"... ?

 

Det är mot dessa "vetare" man ständigt och jämt behöver "försvara" sin kost. Och ibland är de läkare och proffessorer som pratar om "extrem-kost"...

LCHF är ingen "extrem-kost". Det är att undvika ny typ av kost som vi går upp i vikt och blir sjuka av.

 

Nu är jag testad för tredje gången på 2 år. Första gången för att vissa i min släkt trodde jag skulle dö av högt kolesterol. Andra gången för att jag deltog i en befolkningsstudie och nu pga en hälsoundersökning på jobbet.

 

Här är mina dagsfärska kolesterol och blodfettsvärden (och alla andra värden var också bra):

  • Ett högt och bra HDL-värde (goda kolesterolet) och det var INTE jag själv som skrev dit "Bra" utan sköterskan på hälsokontrollen. Naturliga fetter ökar det goda kolesterolet!
  • En jättefin kvot mellan HDL/LDL-kolesterol.
  • Ett väldigt lågt triglyceridvärde (blodfetter)

 SAMMANFATTNING:

  • Naturligt fett i maten gör inte att du blir fet
  • Naturligt fett i maten gör inte att kärlen slammar igen
  • Att äta mat med kolesterol i (t ex ägg) gör inte att du får högt kolesterol eftersom kroppen själv reglerar sin kolesterolproduktion och minskar den om vi får i oss mer kolesterol via kosten. Ät så många ägg du vill och orkar utan att tröttna!
  • Naturlig kost leder inte till onaturlig ohälsa!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln