Gott & enkelt med fläskfilé

Här är ett bra Fläskfilé-recept som blir gott och är enkelt att laga. Min favorit-kombination alltså, gott och enkelt:-)!

 

En fredagsrätt blev det här hemma och den uppskattades! Jag hade tänkt göra blomkålsris (riven blomkål som kokas 1 minut i saltat vatten) men hittade inte rivjärnet så då blev det ugnsstekt blomkål med olivolja och havssalt på, också gott!

Gräddsåsen skulle bli en Rosépepparsås men Rosépepparn var slut och då improviserade jag, och det blev jättegott!

 

Cantadoufylld fläskfilé med bacon

Recept 2 personer

 

400 g fläskfilé

1/2 ask Cantadou-ost vitlök och örter

Salt/peppar

1 paket bacon

 

2 dl vispgrädde

2 msk soja

2 msk balsamvinäger

2 msk philadelpiaost (för redning)

2 msk rödvin

Salt/svart & vitpeppar

 

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn fläskfilén i smör så den får färg. Skär sedan en skåra och tryck ner osten. Linda bacon runt och in i ugnen på 200 grader ca 20 minuter så att baconet får färg.

 

Vispa ihop alla ingredienser till såsen och låt puttra ca 10 minuter.

Etiketter: fläskkött

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln