Kantarellerna...

Vad blev det av mina kantareller som jag "plockade" på Hötorget?

Jo, massor av sås... Har flera matlådor i frysen nu och det är ju verklig glädje att ta med sådana till jobbet!

 

När man gör sås med vispgrädde så behövs ingen redning om man låter det koka ihop en stund. Men om man ändå vill ha såsen tjockare så brukar jag ta i någon matsked philadelphiaost eller 1 tsk fiberhusk.

När man använder fiberhusken gäller det att vara försiktig för om man överdoserar blir det KLISTER, och det vill man inte...

 

Smör, havssalt och vitpeppar är andra smakhöjjare till kantarellerna.

Det blev kyckling och kantarellsås, kanske inte den vanligaste maträtten, men om man bara kombinerar ihop sånt man tycker om blir det ofta bra och kycklingen fanns hemma...:-)

Inte snåla med god sås...
Etiketter: kyckling tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln