Nybakade frukstfrallor!

Jag gav mig på kokosmjölet här på morgonen för att testa att göra lite snabba frallor till frukosten.

 

Jag (som aldrig varit någon "bak-person") tycker själv att de blev ganska snygga för att vara gjorda av mig och LCHF-frallor:-)...

Det var första gången jag bakade med kokosmjöl och vad tyckte jag?

 

Jag tyckte att frallorna blev goda och "perfekt brödkonsistens", om det är det som man är ute efter. Dock smakar de ju lite kokos, och jag tyckte att det gjorde att man fick en känsla av att jag åt fikabröd, typ kokostoppar. Och att kokosmjölet gav en lite söt upplevelse.

 

Här är receptet, testa gärna!

 

Frukostfrallor med kokosmjöl

6 st frallor
 
5 ägg
100g smält smör
1 dl kokosmjöl
1/2 dl pofiber eller mandelmjöl (jag tog mandelmjöl idag för det fanns hemma)
1 tsk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen kraftigt. Häll i det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna med en gaffel så alla klumpar försvinner. Blanda med ägg och
smörblandningen. Låt svälla 1-2 minuter. Klicka ut 6 st högar som du
formar släta med blöta händer. Grädda i 10-12 min på 200 grader.

Kan säja att frukosten blev väl maffig med EN fralla med ägg & majonnäs, 1 avokado, rysk yoghurt med bär och sen kaffe med gräddmjölk...

Jag fick välja bort en avokadohalva för att inte storkna...

 

Nu städ och fix och motion!

Ha en härlig söndag!

Etiketter: bröd frukost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln