Kilon hit och kilon dit...

Det är mycket fokus på kilon och vikt... Hur många kilon och hur fort man kan gå ner med olika "dieter". Och en hälsosam kosthållning kan inte konkurrera med pulverkurer där man svälter sig i hur snabbt man går ner i vikt... Men är det allt som är viktigt?

Bild från Aftonbladet söndag 14 augusti

Man får inte 10-20-30 kilos övervikt på 2-3 månader och det ska inte ta 2-3 månader att bli av med kilona, bara för att man plötsligt har "bestämt sig"...

 

Man måste hitta en hälsosam livsstil som man kan hålla, och där man viktminskar i en takt där huden och hjärnan hänger med, och samtidigt hitta ett sätt som gör att man kan hålla vikten, för det är DET som det handlar om. Att vara normalviktig och ha god hälsa. Inte att jojo-banta, och förstöra ämnesomsättningen!

 

Finns mycket annat positivt också när man äter sådan kost man är anpassad för: Fin hy, fantastisk mage, mer energi, färre förkylningar, osv, osv...

Överskatta inte vad träningen kan göra för kroppen och underskatta inte vad kosten kan göra. Och tillsammans kan det bli riktigt bra. Att äta "skit" och tro att det går bra bara för att man tränar mycket är inte en hälsosam livsstil...

 

Jag har fått många kommentarer senaste halvåret om att jag har gått ner i vikt, men jag har gått ner 2-3 kg sedan förra sommaren, borde inte synas så mycket- men tydligen. För att det händer saker med måtten men inte med vågen! Så använd måttband om inte vågen är tillräckligt "snäll", det händer grejjer där! Annars märker man också att alla kläder blir för stora... (En ganska dyr historia blir det men det får det vara värt...).

 

Fokusera inte bara på kilon. Fokusera på dagar då du är frisk, pigg, har energi, mår bra och äter gott. Låt det ta lite tid. Acceptera dig själv hela tiden och var nöjd. Vi lever här och nu-hela tiden!

 

Etiketter: vikt artiklar

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln