Kilon hit och kilon dit...

Det är mycket fokus på kilon och vikt... Hur många kilon och hur fort man kan gå ner med olika "dieter". Och en hälsosam kosthållning kan inte konkurrera med pulverkurer där man svälter sig i hur snabbt man går ner i vikt... Men är det allt som är viktigt?

Bild från Aftonbladet söndag 14 augusti

Man får inte 10-20-30 kilos övervikt på 2-3 månader och det ska inte ta 2-3 månader att bli av med kilona, bara för att man plötsligt har "bestämt sig"...

 

Man måste hitta en hälsosam livsstil som man kan hålla, och där man viktminskar i en takt där huden och hjärnan hänger med, och samtidigt hitta ett sätt som gör att man kan hålla vikten, för det är DET som det handlar om. Att vara normalviktig och ha god hälsa. Inte att jojo-banta, och förstöra ämnesomsättningen!

 

Finns mycket annat positivt också när man äter sådan kost man är anpassad för: Fin hy, fantastisk mage, mer energi, färre förkylningar, osv, osv...

Överskatta inte vad träningen kan göra för kroppen och underskatta inte vad kosten kan göra. Och tillsammans kan det bli riktigt bra. Att äta "skit" och tro att det går bra bara för att man tränar mycket är inte en hälsosam livsstil...

 

Jag har fått många kommentarer senaste halvåret om att jag har gått ner i vikt, men jag har gått ner 2-3 kg sedan förra sommaren, borde inte synas så mycket- men tydligen. För att det händer saker med måtten men inte med vågen! Så använd måttband om inte vågen är tillräckligt "snäll", det händer grejjer där! Annars märker man också att alla kläder blir för stora... (En ganska dyr historia blir det men det får det vara värt...).

 

Fokusera inte bara på kilon. Fokusera på dagar då du är frisk, pigg, har energi, mår bra och äter gott. Låt det ta lite tid. Acceptera dig själv hela tiden och var nöjd. Vi lever här och nu-hela tiden!

 

Etiketter: vikt artiklar

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Helena » Trygghet!:  ”Gillar den också, min yngsta är konfirmerad där, Midnattsmässa under påsktid. Ha..”

  • Helena » 6 månader sedan otrohet:  ”Hej Veronica Har följt dig av och till under många år. Tack för all inspiration ..”

  • Johannes » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Vilket sjukt sätt.. Har du märkt dessa tendenser tidigare? Det är så otroligt em..”

  • Anonym » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Men hjälp! Stackars dig! Denna man är ju empatistörd eller gränsar till psykopat..”

  • Lena » 6 månader sedan otrohet:  ”Jag har inte varit med om något som är i närheten av det du gjort. Men jag tror ..”

  • Kajsa S » 6 månader sedan otrohet:  ”Kram!”

  • Pernilla » 6 månader sedan otrohet:  ”Kära, kära du. Jag sladdade in här lite på det berömda bananskalet Jag kunde in..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln