Västerbottenpaj såklart!

Västerbottenpaj är ju ett måste till kräftorna!

 

Här är en vanlig enkel paj med få ingredienser, men som ändå blir jättegod! Brukar fungera bra även hos "mjöl-ätande" människor som är vana vid "vanlig pajdeg".

 

Pajdeg:
50 g smält smör
1/2 dl fiberhusk
1 dl Kruskakli
1/2 tsk salt
1 ägg
1 msk vatten

 

Bara att blanda ihop allt och trycka ut i en paj-form. Förgrädda 10 minuter på 200 grader.

 

Fyllning:

4 dl riven Västerbottenost

3 ägg

3 dl vispgrädde

Salt/peppar

 

Blanda ihop, häll i det förgräddade pajskalet och låt stå i ugnen på 200 grader ca 20-25 minuter till pajen fått fin färg.

Etiketter: paj

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Katerina » Statistik och fakta :  ”Så bra skrivet! Tack! Precis vad jag tycker om läget i landet och i världen - in..”

  • Eva » Statistik och fakta :  ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”

  • Nisse Hult » Statistik och fakta :  ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”

  • Catarina » Statistik och fakta :  ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”

  • Nisse Hult » Är du i riskgrupp?:  ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”

  • Therese » Är du i riskgrupp?:  ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”

  • Katarina » Påsk -2021 Covid 19:  ”Ja, visst är det konstigt! Alla risker verkar vara ok utom risken att bli smitta..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln