Västerbottenpaj såklart!

Västerbottenpaj är ju ett måste till kräftorna!

 

Här är en vanlig enkel paj med få ingredienser, men som ändå blir jättegod! Brukar fungera bra även hos "mjöl-ätande" människor som är vana vid "vanlig pajdeg".

 

Pajdeg:
50 g smält smör
1/2 dl fiberhusk
1 dl Kruskakli
1/2 tsk salt
1 ägg
1 msk vatten

 

Bara att blanda ihop allt och trycka ut i en paj-form. Förgrädda 10 minuter på 200 grader.

 

Fyllning:

4 dl riven Västerbottenost

3 ägg

3 dl vispgrädde

Salt/peppar

 

Blanda ihop, häll i det förgräddade pajskalet och låt stå i ugnen på 200 grader ca 20-25 minuter till pajen fått fin färg.

Etiketter: paj

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Effie » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Jag deltog i en viktstudie i höstas. Skulle bära en viktväst (den vägde några ki..”

  • Kristina » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Där satte du huvudet på spiken. ”

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln