Västerbottenpaj såklart!




Västerbottenpaj är ju ett måste till kräftorna!
Här är en vanlig enkel paj med få ingredienser, men som ändå blir jättegod! Brukar fungera bra även hos "mjöl-ätande" människor som är vana vid "vanlig pajdeg".
Pajdeg:
50 g smält smör
1/2 dl fiberhusk
1 dl Kruskakli
1/2 tsk salt
1 ägg
1 msk vatten
Bara att blanda ihop allt och trycka ut i en paj-form. Förgrädda 10 minuter på 200 grader.
Fyllning:
4 dl riven Västerbottenost
3 ägg
3 dl vispgrädde
Salt/peppar
Blanda ihop, häll i det förgräddade pajskalet och låt stå i ugnen på 200 grader ca 20-25 minuter till pajen fått fin färg.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Katerina » Statistik och fakta : ”Så bra skrivet! Tack! Precis vad jag tycker om läget i landet och i världen - in..”
-
Eva » Statistik och fakta : ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”
-
Nisse Hult » Statistik och fakta : ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”
-
Catarina » Statistik och fakta : ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”
-
Nisse Hult » Är du i riskgrupp?: ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”
-
Therese » Är du i riskgrupp?: ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”
-
Katarina » Påsk -2021 Covid 19: ”Ja, visst är det konstigt! Alla risker verkar vara ok utom risken att bli smitta..”
Bloggarkiv
- ▼ 2021 (20)
- ► 2020 (127)
- ► 2019 (132)
- ► 2018 (73)
- ► 2017 (47)
- ► 2016 (30)
- ► 2015 (74)
-
►
2014 (149)
- ► december (11)
- ► november (7)
- ► oktober (11)
- ► september (5)
- ► augusti (6)
- ► juli (5)
- ► juni (15)
- ► maj (14)
- ► april (6)
- ► mars (26)
- ► februari (24)
- ► januari (19)
-
►
2013 (448)
- ► december (23)
- ► november (38)
- ► oktober (24)
- ► september (43)
- ► augusti (42)
- ► juli (35)
- ► juni (48)
- ► maj (43)
- ► april (45)
- ► mars (37)
- ► februari (33)
- ► januari (37)
-
►
2012 (393)
- ► december (30)
- ► november (29)
- ► oktober (33)
- ► september (32)
- ► augusti (28)
- ► juli (19)
- ► juni (37)
-
►
maj (38)
- Frukost på stan!
- Varför blir det aldrig lättare...???
- Visst kan vi...?
- Uppskattad vardags eller festrätt
- ► april (35)
- ► mars (38)
- ► februari (22)
- ► januari (52)
-
►
2011 (663)
- ► december (55)
- ► november (51)
- ► oktober (52)
- ► september (54)
- ► augusti (56)
- ► juli (46)
- ► juni (44)
- ► maj (57)
- ► april (62)
-
►
mars (68)
- Om jag bara får säja EN sak...
- Dagens delikatess
- TACK för era presentationer!
- Shoppat loss i ostbutiken...
- God morgon!
- ► februari (55)
- ► januari (63)
- ► 2010 (142)
Länkar
Etikettmoln
förskola fest hälsa -21 matlåda lchf torsk skinka påsk vitkål allergier 5:2 sexuella trakasserier graviditet, vikt lchf middag thai grädde restaurang barnvagn pizza veckans middag kostrådgivarna soppa pasta pannkaka socker fett choklad veckokalender katter hälsoeffekter lchf vikt efterrätt graviditet lchf bröd graviditet ägg grönsaker fisk kostrådgivning snabbt träning diverse diverse kost frukost restaurang köttfärs tillbehör kyckling produkter barn nötkött funderingar resor artiklar ost fläskkött barnmat vin skaldjur korv grillat jul paj före & efterbilder kolesterol glass bloggtips livsmedelsverket nyår instagram föreläsningar vakna hälsa fettskola kokböcker lekland hus alp chili kiropraktor godis tänder metoo
29 augusti 2011 19:53:50
maya: jeg tror det må være en myte at vi som spiser lchf spiser så mye kjøtt. Etter at jeg la om til lchf-kost, har jeg ikke endret på mengden kjøtt, fulg eller fisk i mitt kosthold. Det eneste som er endret er ut med karbohydrater og inn med fett, proteiner som vanlig. For husk: om vi spiser for mye proteiner kan kroppen omdanne det til karbohydrater.
Och jag håller med dig om köttet, man ska nog se till att man inte äter väldigt mycket mer än förut utan man byter kolhydrater mot fett, inte kött...
29 augusti 2011 19:54:29
29 augusti 2011 19:54:56