Västerbottenpaj såklart!

Västerbottenpaj är ju ett måste till kräftorna!

 

Här är en vanlig enkel paj med få ingredienser, men som ändå blir jättegod! Brukar fungera bra även hos "mjöl-ätande" människor som är vana vid "vanlig pajdeg".

 

Pajdeg:
50 g smält smör
1/2 dl fiberhusk
1 dl Kruskakli
1/2 tsk salt
1 ägg
1 msk vatten

 

Bara att blanda ihop allt och trycka ut i en paj-form. Förgrädda 10 minuter på 200 grader.

 

Fyllning:

4 dl riven Västerbottenost

3 ägg

3 dl vispgrädde

Salt/peppar

 

Blanda ihop, häll i det förgräddade pajskalet och låt stå i ugnen på 200 grader ca 20-25 minuter till pajen fått fin färg.

Etiketter: paj

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

  • Berit Malmström » Livets lärdomar :  ”Jag förstår ditt tänk, började inte ta vaccin mot säsongsinfluensa förrän jag fy..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln