Paj-tillverkning...

Nu har det tillverkats lite pajer här hemma.

 

Paj är gott och blir nästan ännu godare dagen efter så därför- perfekt matlåda! Nu har det blivit flera matlådor så det är skönt så kan jag koppla bort den biten några dagar, har lite annat att pyssla med...

 

Är man lat, och det tycker jag verkligen att man kan vara i köket ibland, så gör man helt enkelt bara en paj med bara fyllning och skippar skalet. Väldigt LCHF och enkelt!

Ska man bjuda på paj eller vill att det ska se lite trevligare ut kan man göra ett skal, här är det grundrecept jag använder:

 

Pajdeg:
50 g smält smör
1/2 dl fiberhusk
1 dl Kruskakli
1/2 tsk salt
1 ägg
1 msk vatten

 

Bara att blanda ihop allt och trycka ut i en paj-form. Förgrädda 10 minuter på 200 grader.

Denna gång gjorde jag en paj med broccoli, ädelost och bacon och en paj med skinka och champinjoner. Lite "man tager vad man haver" från kylskåpet.

 

Fyllning Bacon/broccoli/ädelostpaj:

3 ägg

1 dl riven ost

3 dl vispgrädde

1 hel riven gräddädelost Kvibile

1 färsk broccoli skuren i små bitar

1 paket bacon stekt

Salt/peppar

 

Fyllning skink & champinjonpaj: 

3 ägg

2 dl riven prästost, västerbottenost eller annan lagrad ost

3 dl vispgrädde

1 bit skinka skuren i småbitar eller skuren rökt skinka

Ca 7 st stora champinjoner skurna i skivor 

 

Grädda pajen i ugnen ca 25 minuter på 200 grader.

Etiketter: paj

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln