Billig LCHF

LCHF-kost behöver inte vara dyrt (men ibland kommer man inte undan att bra mat kostar!) och här är vitkål något superbra som är relativt billigt året runt och extra gott såklart är färsk vitkål! Går att göra massor med och är väldigt C-vitamin-rikt.

Kyckling tycker jag också är en bra proteinkälla. Dock är det magert kött och man får komma ihåg att lägga till extra fett när man äter magert kött.

 

Här köpte jag färska kycklinglår som jag penslade med olja och kryddade med salt, peppar och grillkrydda (OBS, hitta en utan glutamat E621!). In i ugen på 200 grader ca 20 minuter.

 

Sen gjorde jag en enkel coleslaw på färsk vitkål, det är fantastiskt gott och passar som tillbehör till mycket!

En enkel coleslaw gör jag av lika delar majonnäs och creme fraiche, mycket
strimlad vitkål och sen gärna skivad rödlök och/eller morot i för att få lite
färg.

Krydda med lite havssalt och vit/svartpeppar.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anders » Mer Nitritfritt!:  ”Tulip har bacon gjort på sidfläsk och salt https://www.tulip.se/produkter/bacon/..”

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln