Jag i Aftonbladet idag!

Idag är jag med i ett reportage i Aftonbladet där man "jämför" oika dieter. Från Cambridge till LCHF och allt däremellan och hur många kilo varje person har gått ner i respektive diet.

 

Ni som läst, vad tycker ni?

Aftonbladets söndagsbilaga
Aftonbladets söndagsbilaga

Jag känner dubbla känslor.

Såklart vill jag att LCHF ska representeras i ett sånt här stort reportage om dieter, eftersom en LCHF-kosthållning fungerar som viktminskningsmetod. Dock är det ju så mycket mer och jag hade velat säja så mycket mer, om hälsa till exempel.

 

Att jämföra LCHF med en Cambridge-diet eller en magsäcksoperation kombinerat med Aftonbladets viktklubb blir helt fel och missvisande. LCHF är en (som det också står i reportaget) kost där man skall äta såsom människan gjort under större delen av evolutionen, och att jämföra det med pulverkurer och modern kirurgi är absurt.

 

Det som verkligen gör mig upprörd i denna tidning är reklamen för Viktklubb. Där det är en bild på en stor skål godis och en liten skål godis. Sen står det:

 

"Du behöver inte byta liv för att påverka visaren på vågen. Allt som behövs är en bra balans mellan motion och kost. Ju mer du rör på dig, desto mer godis kan du äta...." 

Att utgå att vi människor fungerar efter denna matematiska formel är att förenkla bortom allt sunt förnuft! För om det är så här lätt, herregud, varför gör inte alla så?!?

Men vi är många som trott på det och försökt och misslyckats! Och försökt och misslyckats igen och igen!

 

Jag tycker inte heller att det handlar om att den som gått ner flest kilo i någon diet är "vinnaren". I sådana fall måste man på motsatt sätt säja att de som gått upp väldigt många kilo är totalt misslyckade individer, för ju fler kilo du väger från början, desto fler kilo kan du ju gå ner... (och desto "duktigare" är du då, konstigt resonemang).

 

LCHF är en naturlig kosthållning som handlar om att må bra, orka, ha hälsan, vara pigg och ha energi och uppnå en hälsosam vikt, och det handlar om att slippa kämpa emot sötsug, få blodsockerfall och genom en onaturlig kosthållning äta sig till olika sjukdomstillstånd som sedan ska behandlas med mediciner.

 

Allt det här hade jag velat säja i tidningen:-)!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

  • anna-lena valler » Håll ut för din rätt! :  ”Heja dig”

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln