Jag i Aftonbladet idag!

Idag är jag med i ett reportage i Aftonbladet där man "jämför" oika dieter. Från Cambridge till LCHF och allt däremellan och hur många kilo varje person har gått ner i respektive diet.

 

Ni som läst, vad tycker ni?

Aftonbladets söndagsbilaga
Aftonbladets söndagsbilaga

Jag känner dubbla känslor.

Såklart vill jag att LCHF ska representeras i ett sånt här stort reportage om dieter, eftersom en LCHF-kosthållning fungerar som viktminskningsmetod. Dock är det ju så mycket mer och jag hade velat säja så mycket mer, om hälsa till exempel.

 

Att jämföra LCHF med en Cambridge-diet eller en magsäcksoperation kombinerat med Aftonbladets viktklubb blir helt fel och missvisande. LCHF är en (som det också står i reportaget) kost där man skall äta såsom människan gjort under större delen av evolutionen, och att jämföra det med pulverkurer och modern kirurgi är absurt.

 

Det som verkligen gör mig upprörd i denna tidning är reklamen för Viktklubb. Där det är en bild på en stor skål godis och en liten skål godis. Sen står det:

 

"Du behöver inte byta liv för att påverka visaren på vågen. Allt som behövs är en bra balans mellan motion och kost. Ju mer du rör på dig, desto mer godis kan du äta...." 

Att utgå att vi människor fungerar efter denna matematiska formel är att förenkla bortom allt sunt förnuft! För om det är så här lätt, herregud, varför gör inte alla så?!?

Men vi är många som trott på det och försökt och misslyckats! Och försökt och misslyckats igen och igen!

 

Jag tycker inte heller att det handlar om att den som gått ner flest kilo i någon diet är "vinnaren". I sådana fall måste man på motsatt sätt säja att de som gått upp väldigt många kilo är totalt misslyckade individer, för ju fler kilo du väger från början, desto fler kilo kan du ju gå ner... (och desto "duktigare" är du då, konstigt resonemang).

 

LCHF är en naturlig kosthållning som handlar om att må bra, orka, ha hälsan, vara pigg och ha energi och uppnå en hälsosam vikt, och det handlar om att slippa kämpa emot sötsug, få blodsockerfall och genom en onaturlig kosthållning äta sig till olika sjukdomstillstånd som sedan ska behandlas med mediciner.

 

Allt det här hade jag velat säja i tidningen:-)!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln