Varför LCHF?

Nu slutar mångas semestrar.

Semestern pågår kanske 4-5 veckor men på den tiden kan det vara lätt att etablera ett matbetéende som sedan kan vara svårt att bryta.

För mycket av allt kanske har slunkit ner. Man har gått upp 2-3 kilo och sen är det kanske lite trist att börja jobba och då kanske man måste "unna sig lite extra" ett tag men snart, snart lovar man sig själv att man ska ta tag i det... Bli nyttig och hälsosam och "börja sitt nya liv"...

 

Varför tycker jag då att man ska äta LCHF-kost?

 

Kolhydrater är inte livsnödvändiga för oss. Vi behöver protein och naturliga fetter, det är det som bygger en hälsosam kropp.

Vi behöver en kost som håller blodsockret i balans. Som minskar de inflammatoriska processerna i kroppen och som kan ge oss en normalvikt utan svält.

Vi behöver ha en kosthållning som vi mår bra av psykiskt och fysiskt och som vi kan hålla i längden. Vi behöver anpassa mängden kolhydrater till vad vi kan hantera för att hålla oss friska och i form.

 

Cambridge-kurer, Itrim-soppor och andra pulver-dieter kan göra så att du går ner i vikt fort, men det förstör din naturliga ämnesomsättning och kan dessutom göra skada i tarmen. Det är inte värt några kortsiktiga kilon i snabb takt!

Varför mata in allt man äter i olika databaser och skapa kalori-ångest? Äta en chokladkaka och "kompensera" med 5 km joggning?

Det är inte så vi är gjorda för att äta, och sockerberoende/sockerkänsliga personer kommer aldrig någonsin kunna hålla fast vid en diet när man ska "äta lite av allt", sorgligt men sant!

Godis är godis, även om det står "Viktväktarna" på påsen.

Att äta lite många, många gånger om dagen är inte praktiskt i vardagen och orkar man det i längden?

Mat ska inte vara ångest och ett ständigt räknande. Mat ska ge mättnad och vara en källa till njutning.

 

Har man diabetes tål man inte kolhydrater och en LCHF-kost kan få typ 2-diabetiker att minska/ta bort medicineringen och typ 1-diabetiker kan minska sitt insulin avsevärt vilket leder till att en rad följdsjukdomar kan undvikas/skjutas upp!

Du kan bli bättre i Artos, migrän, reumatisk värk, magproblem, högt blodtryck, osv. De möjliga hälsoeffekterna av LCHF är stora, precis som risken fö ohälsa och övervikt är stora vid fel kosthållning.

 

Därför LCHF!

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Irre » Håll ut för din rätt! :  ”Hej! Du har skrivit jättebra! . Nästa är väl att han ska ha rätt på om ledamöter..”

  • Gunilla » Övertygelse!:  ”Jag som har jobbat på covidavdelning, har inte vaccinerat mej. Tycker att detta..”

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

  • anna-lena valler » Håll ut för din rätt! :  ”Heja dig”

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln