Matig & mättande sallad

Jag gillar sallad och kall mat på sommaren. Och det finns ju så många goda sallader att svänga ihop.

Det gäller bara att se till att man blir mätt. Att man tillför fett dels i form av innehållet i salladen och dels kanske med en fet sås/dressing.

Dressingarna i affärerna är ofta hemskheter med mycket socker och lite fett! Sånt vill vi inte ha... Gör något själv eller var lite lat och köp någon av Erik Lallerstedts salladsdressingar. De innehåller mycket fett och begränsat med E-nummer...

 

Här är en sallad som jag tycker är jättegod. Päron ihop med ädelost är mums!

Och här får vi i oss massor av nyttiga, naturliga och mättande fetter!

 

Kyckling och ädelostsallad med päron

Recept 3 personer

 

1 påse blandsallad

10 körsbärstomater

1 paprika i valfri färg

 2 st päron

4 msk olivolja

Lite havssalt/svartpeppar

 

1 avokado

2 kycklingfiléer (eller 1/2 färdiggrillad kyckling)

1 paket Kvibile gräddädel

1 dl valnötter

 

Stek kycklingfiléerna och skiva upp dem och låt svalna i kylen.

Blanda sallad, tomater, skivade päron och paprika och häll på olivolja och krydda med lite salt och nymalen svartpeppar.

Lägg upp salladen på 3 stycken tallrikar och lägg sedan på avokado och kyckling. Smula över ädelosen och toppa med valnötter.

 

Etiketter: grönsaker kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • ingrid » Nu är jag väldigt arg...:  ”Skuld och skam hindrar alltför många att våga träda fram när de utsätts för grov..”

  • Jenny » Dessa jävla kanelbullar!:  ”Så bra skrivet!!! Jag brukar köra med den jämförelsen om alkoholen... när någon ..”

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln