Lax med vitkålssallad och vitlökssås

Jag fortsätter laga mat med den färska vitkålen. Det är ju sååå gott och sommaren är ju kort...

 

Här gjorde jag en vitkålssallad som blir lite som pizzasallad fast inte lika "stark". Jättegott att ha som tillbehör till vad som helst, vitkålen blir väldigt mjuk och god.

 

Vitlökssåsen passar lika bra till kött som till fisk.

 

Vitkålssallad

Recept 3 personer

 

1/2 stor färsk vitkål

4 msk persilja (färsk eller fryst)

4 msk god olivolja

2 msk vitvinsvinäger

Havssalt/lite nymald svartpeppar

 

Strimla kålen tunt och lägg i en skål. Salta och rör om och låt stå ca 5 minuter (kålen mjuknar av saltet). Rör sedan ner persilja, olja, vinäger, och smaka av med salt/peppar.

 

Vitlökssås

Recept 3 personer

 

1 1/2 dl creme fraiche

1/2 dl majonnäs

1-2 pressade vitlöksklyftor

Smaka av med salt/peppar

 

Bara att blanda ihop..

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln