Lax med vitkålssallad och vitlökssås

Jag fortsätter laga mat med den färska vitkålen. Det är ju sååå gott och sommaren är ju kort...

 

Här gjorde jag en vitkålssallad som blir lite som pizzasallad fast inte lika "stark". Jättegott att ha som tillbehör till vad som helst, vitkålen blir väldigt mjuk och god.

 

Vitlökssåsen passar lika bra till kött som till fisk.

 

Vitkålssallad

Recept 3 personer

 

1/2 stor färsk vitkål

4 msk persilja (färsk eller fryst)

4 msk god olivolja

2 msk vitvinsvinäger

Havssalt/lite nymald svartpeppar

 

Strimla kålen tunt och lägg i en skål. Salta och rör om och låt stå ca 5 minuter (kålen mjuknar av saltet). Rör sedan ner persilja, olja, vinäger, och smaka av med salt/peppar.

 

Vitlökssås

Recept 3 personer

 

1 1/2 dl creme fraiche

1/2 dl majonnäs

1-2 pressade vitlöksklyftor

Smaka av med salt/peppar

 

Bara att blanda ihop..

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln