Sojalecitin i choklad...

Sojalecitin (E322) används i den mesta chokladen ute på marknaden.

 

Sojalecitinet kan vara genmanipulerat och vålla allergier. Förutom i choklad används det ofta i olika margariner (men det äter vi ju ändå inte, eller hur...:-)?).

Att människor kan reagera på sojalecitin beror på att den
ofta genmodifieras, och att man för att kunna utvinna lecitinet ur sojabönan
använder bensin i vissa fall..

Sojalecitin är värmekänsligt och enligt en studie hettar man därför inte upp sojan tillräckligt för att all bensin skall dunsta och i den "goda chokladen" kan alltså finnas bensinrester kvar, hur kul är det?!

 

Jag gillar en bit choklad och som sockerkänslig person gäller det att hitta en som är tillräckligt god för att man ska vilja äta en bit eller två av den, men inte för god så att man vill äta upp hela chokladkakan direkt...

Det har tagit lite tid och pyssel men jag har min favoritsort nu. Finns även i 70 & 75% kakaohalt men då är det mer söt smak så jag väljer den mörka.

Innehåller inga konstigheter och är väldigt len och god för att vara så mörk. Och sojalecitin-fri!

 

Beställ gärna om du också vill testa!

Och tipsa gärna om annan god choklad utan konstigheter!

Etiketter: choklad diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln