Skogens guld...

Ca 50 meter från huset på landet finns ett jättebra kantarellställe där man om man har tur (dvs lite regning sommar, om det nu är tur...) kan plocka ihop massor av kantareller på några minuter bara. Det gillar jag! För jag gillar bättre att äta svampen än att leta efter den:-)...

 

Kantareller liksom kräver smör och/eller vispgrädde. Kantarellsås är nog en av mina favoritsåser...

 

Fläskytterfilé med kantarellsås, mums!

 

Fräs kantarellerena i mycket smör tills all vätska försvunnit. Krydda med lite havssalt och peppar och häll på grädde. Låt puttra och kräma till sig ca 10 minuter, red eventuellt med philadelphiaost, smaka eventuellt av med lite soja- Himmelskt gott!

Etiketter: fläskkött tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln