Skogens guld...

Ca 50 meter från huset på landet finns ett jättebra kantarellställe där man om man har tur (dvs lite regning sommar, om det nu är tur...) kan plocka ihop massor av kantareller på några minuter bara. Det gillar jag! För jag gillar bättre att äta svampen än att leta efter den:-)...

 

Kantareller liksom kräver smör och/eller vispgrädde. Kantarellsås är nog en av mina favoritsåser...

 

Fläskytterfilé med kantarellsås, mums!

 

Fräs kantarellerena i mycket smör tills all vätska försvunnit. Krydda med lite havssalt och peppar och häll på grädde. Låt puttra och kräma till sig ca 10 minuter, red eventuellt med philadelphiaost, smaka eventuellt av med lite soja- Himmelskt gott!

Etiketter: fläskkött tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Effie » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Jag deltog i en viktstudie i höstas. Skulle bära en viktväst (den vägde några ki..”

  • Kristina » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Där satte du huvudet på spiken. ”

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln