Skogens guld...

Ca 50 meter från huset på landet finns ett jättebra kantarellställe där man om man har tur (dvs lite regning sommar, om det nu är tur...) kan plocka ihop massor av kantareller på några minuter bara. Det gillar jag! För jag gillar bättre att äta svampen än att leta efter den:-)...

 

Kantareller liksom kräver smör och/eller vispgrädde. Kantarellsås är nog en av mina favoritsåser...

 

Fläskytterfilé med kantarellsås, mums!

 

Fräs kantarellerena i mycket smör tills all vätska försvunnit. Krydda med lite havssalt och peppar och häll på grädde. Låt puttra och kräma till sig ca 10 minuter, red eventuellt med philadelphiaost, smaka eventuellt av med lite soja- Himmelskt gott!

Etiketter: fläskkött tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anette » Svar från Leos Lekland:  ”Vill bara tacka för att du "tar fighten". Inspirerar mig (som gärna leker med ba..”

  • Michael Olssonn » SVAR från Leos Lekland!:  ”Tyvärr skriver inte Niclas något konkret utan det är bara ord som verkar positiv..”

  • Eva » Lunch ute! :  ”Därför har vi knytblus idag och alla andra dagar framöver!”

  • Bodil » Dags för skärpning Leos Lekland!:  ”Så jättebra skrivit Tycker likadant. Blir ofta förbannad på sånt matfusk, o prat..”

  • Birgitta Karlström » SVAR från Leos Lekland!:  ”Hoppas VERKLIGEN att ni erbjuder nyttig men ändå god föda/godis till våra små. D..”

  • Mona Mattsson » Dags för skärpning Leos Lekland!:  ”Håller fullständigt med. Sockerchocker kan ingen leva på. ”

  • Anna Hansson » Svar från Leos Lekland:  ”Jag är väldigt intresserad av att se vad de erbjuda för "mat" på ett sånt här ka..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln