Skogens guld...

Ca 50 meter från huset på landet finns ett jättebra kantarellställe där man om man har tur (dvs lite regning sommar, om det nu är tur...) kan plocka ihop massor av kantareller på några minuter bara. Det gillar jag! För jag gillar bättre att äta svampen än att leta efter den:-)...

 

Kantareller liksom kräver smör och/eller vispgrädde. Kantarellsås är nog en av mina favoritsåser...

 

Fläskytterfilé med kantarellsås, mums!

 

Fräs kantarellerena i mycket smör tills all vätska försvunnit. Krydda med lite havssalt och peppar och häll på grädde. Låt puttra och kräma till sig ca 10 minuter, red eventuellt med philadelphiaost, smaka eventuellt av med lite soja- Himmelskt gott!

Etiketter: fläskkött tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

  • Annika » Min nya diet...:  ”Hej! Har just börjat med ALP (12-veckors kurs via Facebook) och jag känner redan..”

  • Ida » Ofiltrerad trötthet :  ”❤”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln