Skogens guld...

Ca 50 meter från huset på landet finns ett jättebra kantarellställe där man om man har tur (dvs lite regning sommar, om det nu är tur...) kan plocka ihop massor av kantareller på några minuter bara. Det gillar jag! För jag gillar bättre att äta svampen än att leta efter den:-)...

 

Kantareller liksom kräver smör och/eller vispgrädde. Kantarellsås är nog en av mina favoritsåser...

 

Fläskytterfilé med kantarellsås, mums!

 

Fräs kantarellerena i mycket smör tills all vätska försvunnit. Krydda med lite havssalt och peppar och häll på grädde. Låt puttra och kräma till sig ca 10 minuter, red eventuellt med philadelphiaost, smaka eventuellt av med lite soja- Himmelskt gott!

Etiketter: fläskkött tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln