På jakt efter fett...

Vad äter man om det finns begränsat med mat? Väljer man sådant som är light som man inte blir mätt av eller väljer man sånt som är energirikt som ger bra mättnad?

 

Vi är anpassade att välja fett och välja sött. Fett för att det mättar och ger energi (överlevnad) och sött för att det är ett kvitto på att något inte är giftigt. Det här vållade inga direkta problem för oss urtidsmänniskor, så länge det söta kom från naturliga källor (frukt, bär, vissa grönsaker).

Nu är det söta kombinerat med fett (tänk en sockrad munk) på ett sätt som gör hjärnan tillfälligt lycklig men som sedan väcker sug efter mer. Och då finns det mer. I vår del av världen är tillgången på mat obegränsad, därför kan vi äta ihjäl oss... För att vi väljer mat, och olika kombinationer av onaturliga tillsatser som våra kroppar inte kan hantera. Resultatet blir övervikt, diabetes, magproblem, allergier...

 

Jerry funderar inte om han ska välja sånt som är nyckelhålsmärkt.

Jerry äter mycket protetin och gillar även att få i sig fett då och då, t ex smör eller bearnaisesås...:-)

Jerry gillar fett för att det är energirikt. Han gillar protein för att hans kropp behöver mycket protein. Jerry är inte överviktig, han ser ut som en väldigt vältränad katt trots att han är till 90% innekatt. För han äter den föda han är anpassad för.

 

Feta vilda djur finns inte. Om djur är feta är det för att de har börjat äta av "våran mat". Socker, tillsatser, onaturliga industriellt tillverkade fetter...

Jerry räknar aldrig kalorier. Han tänker inte "oj, jag åt så mycket till lunch så jag bör nog hoppa över middagen fast jag är hungrig". Jerry äter när han är hungrig och när han är mätt äter han inte mer.

Det är FÖR enkelt..

(Nej Jerry får inte vara på bordet eller i bregottpaketet... Han bara struntar i såna tillsägelser...
Etiketter: katter diverse kost fett

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln