God sallad med gott Rosévin

Idag i DN stod det om farorna med att vi dricker för mycket under semestern och det är sant och oroväckande, MEN de flesta blir trots allt inte alkoholister av att dricka lite mer vin än vanligt på semestern...

Det är som med socker/kolhydrater/nikotin. Vissa klarar "lite av allt" (feströka, lite godis här och var, ta EN kaka...) och vissa gör det inte.

 

För mig är rosévin verkligen sommar! Det passar bara varma sommardagar och ska vara iskallt och krispigt.

I Sydafrika förra året besökte vi många olika vingårdar, bland annat Boschendal. Mycket goda viner där och otroligt vackert!

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Idag blev det en sallad till vinet.

Salladen innehöll:

Färska salladsblad, 1/2 avokado, några bitar lagrad grevéost, 1/2 paket bacon och några tomater. Jag stänkte på några droppar god olivolja och hade på lite havssalt och toppade med den fantastiskt goda röran av soltorkade tomater som även fungerade perfekt till en sallad. Härligt med sommar!

 

Tomat & Fetaoströra

2-3 personer

5 st soltorkade tomater

1/2 paket fetaost

1 1/2 dl creme fraiche

vit/svartpeppar

 

Mixa och tillsätt eventuellt lite mjölk eller grädde om du vill ha röran
tunnare

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln