Färsk vitkål

Nu finns det massor av god färsk vitkål i affärerna och den kostar "ingenting"!

Ibland (ganska ofta...) önskar jag verkligen att jag bodde i ett varmare land med tillgång på färska och fina grönsaker året om.

Här i Sverige är det inte jättekul med grönsaker från november till april... Men NU är det kul, och vi lever ju i nuet, eller hur;)?!

 

Färsk vitkål, rödbetor, jordgubbar... Och blåbär i skogen. Bara att passa på!

 

Jag, ett fd pasta-freak, saknar verkligen inte pastan. Inte när man kan få äta gräddkokt färsk vitkål til köttfärssåsen. Och vara pigg efter en sådan måltid! Inte hamna i paltkoma som jag alltid gjorde förut efter att jag ätit spaghetti och köttfärssås. Och som jag trodde var "helt normalt"...

 

Strimla vitkålen, fräs i en klick smör på låg värme ca 5 minuter. Häll på grädde och låt koka ca 15 minuter. Späd med mer grädde om du vill. Krydda med havssalt och vitpeppar-JÄTTEGOTT!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln