Semester och LCHF

Nu är det semester för mig (och många andra)! Semester betyder att rutiner bryts och blir mer flytande. Man kanske reser, hälsar på folk och annat. Hur gör man då om man vill hålla fast vid sitt LCHF-liv?
 
Först och främst tycker jag att man ska vara snäll mot sig själv på sin semester. Om man är i en period av viktminskning tycker jag att man ska acceptera att semestertiden på sommaren kanske inte är den bästa tiden att minska i vikt. Därmed inte sagt att man behöver öka i vikt heller.

Men kanske dricker man lite mer vin, äter lite mer bär och frukt och kanske kan man inte alltid få till perfekt mat. Låt det vara okej. Det är en begränsad period.
Man behöver inte lida som LCHF:are. Mycket grillat med olika goda såser är bra semestermat. Sallader med majonnäsdressingar. Wraps med olika fyllningar. Räkor och aioli. Goda ostar. Jordgubbar och vispgrädde, man får passa på, snart är de svenska jordgubbarna slut!
 
Bor man hos släktingar/vänner, var artiga men var inte "för artiga"... Informera gärna innan att du inte kommer äta fikabröd och liknande så du slipper säja nej när hela tårtfatet står där. Ta med en kylväska med ägg, smör och grädde som ett litet "överlevnadskit". Baka kanske ett LCHF-bröd för att "verka normal" och äta smörgås som "alla andra":-).
Gör det bästa av den givna situationen, och blir det inte perfekt finns ingen anledning till dåligt samvete.
I morgon är en ny dag och då gör man det bästa av den.

Hur känner ni? Är det svårt/jobbigt att hålla sin kost under semestern och utom sina vanliga rutiner?

Etiketter: diverse kost vikt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sussie Rislund » GRATIS kostrådgivning!:  ”Skulle verkligen behöva lite tips med maten. Äter LCHF men behöver tänka mera ke..”

  • Hunden Rut » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Detta verkar lovande! :) Nyligen börjat min lchf-livstil och trodde jag skulle k..”

  • Terese Hammarqvist » GRATIS kostrådgivning!:  ”Ändra kosten! ”

  • Anna i Skåne » Sluta träna!:  ”Jag gillar och mår bra av kombon. Träna och äta lågkolhydratkost! När jag tränar..”

  • Eva » Nyårsloppet!:  ”Heja Heja! Gott Nytt År!”

  • Eva » Ny tid nu!:  ”Jag trycker på Gilla-knappen .”

  • Eva » Enkel frukost:  ”Tänk om man hade fått smaskens-tallrik när man var barn istället för rostis med ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln