Hur mycket ska man äta till frukost?

Vad man ska äta till frukost och hur mycket är vanligt förekommande frågor.

 

Jag gillar ju inte riktigt "man" och "ska" eftersom det finns så många individuella skillnader. Här är några tankar:

  • Du måste tycka om din frukost och inte äta det "man ska" i en viss "diet". Gillar du inte kokta ägg t ex, skippa kokta ägg!
  • När ska du äta nästa gång? Anpassa mängden frukost efter det. I mina vardagar äter jag alltid lunch med vänner och kollegor och det vore väldigt tråkigt att missa det för att jag var mätt då, alltså äter jag inte så jättemycket frukost. På helgen kan det vara praktiskt att kunna hoppa över lunchen kanske-ät då mer frukost.
  • Variera dig om du vill men det är inget måste! Frukosten är det vi normalt varierar minst, och man behöver inte ha 15 olika frukostidéer...
  • Kombinera saker som du vill, det finns inget rätt och fel eller måsten så länge det är bra lågkolhydratkost:-)!
Turkisk yoghurt, skivade jordgubbar och pumpakärnor

Lite förslag på en "lagom" frukost:

  • Yoghurt, lite grädde, bär och kanske lite solroskärnor/pumpakärnor
  • 2 kokta ägg med majonnäs och en kopp te
  • 1 burk makrill i tomatsås med en klick creme fraiche/philadelpiaost
  • 1 rejäl bit brieost och en stor kaffe med vispgrädde
  • 1 avokado fylld med majonnäs eller räkröra

Lite mer frukost:

  • Äggröra på 2-3 ägg, 1/2 avokado och en bit ost
  • 1/2 paket bacon och äggröra
  • Rökt lax med philadelpiaost
  • En wrap (vändstekt "omelett" med 2 ägg, 1-2 msk fiberhusk eller pofiber och lite grädde som vändsteks i stekpannan och äts kall) med fyllning med lax, skinka, kyckling, räkröra, köttfärs...
  • Gårdagens middag=Kanske en bit kött och sås.

Och grönsaker tycker jag är fräscht och tillför "krispighet" på morgonen. Tomater, gurka, paprika...

Och bär. Hallon, blåbär och jordgubbar i säsong...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln