Fylld köttfärslimpa med goda tillbehör

Köttfärslimpa är jättebra mat som man kan variera mycket med både innehåll/fyllning och genom olika tillbehör.

 

Här är lite "medelhavstouch" på köttfärslimpan. Och röran är jättegod, fungerar bra till grillat också!

 

Köttfärslimpa

Recept 3 personer

 

500 gram nötfärs

1/2 dl grädde blandat med 1 msk fiberhusk

1 ägg

salt/peppar/timjan/basilika

Fyllning:

1/2 paket fetaost

1/2 hackad röd lök

ca 10 stycken delade oliver

ca 5 stycken hackade soltorkade tomater

 

Blanda fyllningen i en skål. Bre ut ungefär hälften av färsen i en ugnsäker form. Lägg på fyllningen och lägg sedan på resten av färsen, tryck ihop och forma till en limpa.

In i ugnen ca 40 minuter på 175 grader.

Och medans köttfärslimpan står i ugen fixar man lätt den här goda röran...

 

Tomat & Fetaoströra

5 st soltorkade tomater

1/2 paket fetaost

1 1/2 dl creme fraiche

vit/svartpeppar


Mixa och tillsätt eventuellt lite mjölk eller grädde om du vill ha röran
tunnare.

Serverades med en egen-odlad sallad med lite olivolja och kryddor, mums!

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln