Fylld köttfärslimpa med goda tillbehör

Köttfärslimpa är jättebra mat som man kan variera mycket med både innehåll/fyllning och genom olika tillbehör.

 

Här är lite "medelhavstouch" på köttfärslimpan. Och röran är jättegod, fungerar bra till grillat också!

 

Köttfärslimpa

Recept 3 personer

 

500 gram nötfärs

1/2 dl grädde blandat med 1 msk fiberhusk

1 ägg

salt/peppar/timjan/basilika

Fyllning:

1/2 paket fetaost

1/2 hackad röd lök

ca 10 stycken delade oliver

ca 5 stycken hackade soltorkade tomater

 

Blanda fyllningen i en skål. Bre ut ungefär hälften av färsen i en ugnsäker form. Lägg på fyllningen och lägg sedan på resten av färsen, tryck ihop och forma till en limpa.

In i ugnen ca 40 minuter på 175 grader.

Och medans köttfärslimpan står i ugen fixar man lätt den här goda röran...

 

Tomat & Fetaoströra

5 st soltorkade tomater

1/2 paket fetaost

1 1/2 dl creme fraiche

vit/svartpeppar


Mixa och tillsätt eventuellt lite mjölk eller grädde om du vill ha röran
tunnare.

Serverades med en egen-odlad sallad med lite olivolja och kryddor, mums!

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln