Vaniljsås-tillverkning...

Inspirerad av era tips har jag nu kokat vaniljsås. Jag hoppas det blev bra, jag är onekligen lite orolig för vad "vanliga" Kelda-ätande människor som är vana vid socker kommer tycka...

Använde Sukrin för första gången någonsin. Och Agavesirap. Inte läge att snåla på sötningen för mycket nu när det faktiskt är tävling.

Som jämförelse, Kelda Vaniljvisp:

Grädde, socker 9,5 %, mjölkpulver, härdat vegetabiliskt fett,
emulgeringsmedel (E472b, E471), vanilj, aromer, färgämne (betakaroten),
stabiliseringsmedel (karragenan).           

Veronicas vaniljvisp: Grädde, smör, äggula, vaniljpulver, agavesirap, sukrin

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Vaniljsås

Recept för ganska många

 

1 liter vispgrädde

300 g osaltat smör (jag hade INTE det men man lär sig av misstagen)

4-5 tsk vaniljpulver

6 äggulor

2 msk Agavesirap

1 msk Sukrin

 

Vispa ihop och koka upp grädde och smör. Tillsätt vanilj. Söta efter önskemål. Låt koka under omrörning ca 15 minuter. Ta bort från plattan och tillsätt äggulorna under vispning. In i kylen.

Och håll tummarna att folk gillar det...

 

Etiketter: efterrätt produkter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln