Vaniljsås-tips...




En prestige-fylld "fikatävling" genomförs nu på jobbet och jag har tagit på mig att göra en egen vaniljsås...
Jag har aldrig bakat speciellt mycket och här har jag inte mycket fantasi eller kunskap, men kanske någon kan hjälpa mig med ett jättebra tips på hur man gör en supergod vaniljsås (som ska ätas till lite olika bär/frukt-pajer).
Helst LCHF såklart...
Att genomföra LCHF-fika är ganska döfött här, men temat blir i alla fall ekologiskt & somrigt (och jag bidrar med lite choklad och den här egengjorda vaniljsåsen som jag inte har en aning om hur jag får bra...)
Tacksam för alla tips och idéer-det är TÄVLING:-)!
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Lena i Umeå » Paus..: ”Lycka till med pausandet! Såå viktigt att vara snäll mot sig själv. Hoppas det h..”
-
Lena i Umeå » Vaccin och ”vad var det jag sa?”: ”Håller helt med. Jag tror inte gemene man förstår skillnaden mellan att vaccinet..”
-
Ann-Charlotte » Ha roligt! : ”Ha roligt låter bra, jag hoppar på. Nyårslöfte brukar jag inte avge, men ha roli..”
-
Anne » Världens godaste fiskgryta!: ”Gillades tom av tonårssonen - mycket gott betyg!”
-
Joakim Knutsson » LCHF Frukostfrallor: ”Hej. Vet du var man kan får tag på "mjölmix" (Bakerix)”
-
hilda » Styrka, hälsa och löften: ”Hej, hur går det med smak- och luktsinnet? Allt gott! ”
-
Eva » Styrka, hälsa och löften: ”Stort Gilla!!”
Bloggarkiv
- ▼ 2021 (13)
- ► 2020 (127)
- ► 2019 (132)
- ► 2018 (73)
- ► 2017 (47)
- ► 2016 (30)
- ► 2015 (74)
-
►
2014 (149)
- ► december (11)
- ► november (7)
- ► oktober (11)
- ► september (5)
- ► augusti (6)
- ► juli (5)
- ► juni (15)
- ► maj (14)
- ► april (6)
- ► mars (26)
- ► februari (24)
- ► januari (19)
-
►
2013 (448)
- ► december (23)
- ► november (38)
- ► oktober (24)
- ► september (43)
- ► augusti (42)
- ► juli (35)
- ► juni (48)
- ► maj (43)
- ► april (45)
- ► mars (37)
- ► februari (33)
- ► januari (37)
-
►
2012 (393)
- ► december (30)
- ► november (29)
- ► oktober (33)
- ► september (32)
- ► augusti (28)
- ► juli (19)
- ► juni (37)
-
►
maj (38)
- Frukost på stan!
- Varför blir det aldrig lättare...???
- Visst kan vi...?
- Uppskattad vardags eller festrätt
- ► april (35)
- ► mars (38)
- ► februari (22)
- ► januari (52)
-
►
2011 (663)
- ► december (55)
- ► november (51)
- ► oktober (52)
- ► september (54)
- ► augusti (56)
- ► juli (46)
- ► juni (44)
- ► maj (57)
- ► april (62)
-
►
mars (68)
- Om jag bara får säja EN sak...
- Dagens delikatess
- TACK för era presentationer!
- Shoppat loss i ostbutiken...
- God morgon!
- ► februari (55)
- ► januari (63)
- ► 2010 (142)
Länkar
Etikettmoln
lchf torsk skinka påsk metoo tänder godis kiropraktor lekland kokböcker fettskola hälsa graviditet, vikt lchf middag nyår livsmedelsverket grädde pizza veckans middag före & efterbilder soppa pasta pannkaka socker fett choklad veckokalender katter hälsoeffekter lchf vikt efterrätt graviditet lchf bröd graviditet ägg grönsaker fisk kostrådgivning snabbt träning diverse diverse kost frukost restaurang köttfärs tillbehör kyckling produkter barn nötkött funderingar resor artiklar ost fläskkött barnmat vin skaldjur korv grillat jul paj kostrådgivarna kolesterol glass bloggtips restaurang barnvagn thai instagram föreläsningar sexuella trakasserier 5:2 allergier vitkål vakna matlåda hälsa -21 fest förskola hus alp chili
Till ca 4 pers.
3 ekologiska äggulor
3 dl vispgrädde
1/2 tk vaniljpulver
ca 1 tsk sukrin eller efter smak.
1. vispa äggulorna med vaniljfröna och sukrinet ljust och krämigt.
2. vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.
Njut!!
Vispa bara grädde och rör ner 1 äggula per dl ovispad grädde. Smaksätt med ekologiskt vaniljsocker. Självklart kan man söta enligt önskemål, men det behövs inte.
3 dl grädde
1 vaniljstång
3 äggulor
2 dl vispad grädde
Ev 1-2 msk socker eller sötning.
Skär upp vaniljstången och lägg den i en kastrull tillsammans med 3 dl grädde. Koka upp och ta sedan av kastrullen från plattan. Låt stå och kallna ca 15 minuter.
Vispa äggulorna tillsammans med ev sötning (motsvarande 1-2 msk socker) och blanda med vaniljgrädden. Sjud såsen försiktigt under vispning, tills den blir lagom tjock. Ta upp vaniljstången och låt såsen kallna.
Vispa de resterande 2 dl grädde och vänd ner i vaniljgrädden strax före servering.
Bon appetit
100 gram smör
1 vaniljstång, skrapa ur stången rakt ner i grytan, låt även stången vara med.
koka ihop smör och grädde under omrörning tills 1/3 av vätskan försvunnit. (man måste röra mycket annars bränns det lätt i botten. smaka av med 1 tsk sukrin mellis.
Separera 2 ekologiska ägg så du kan ha gulorna i smeten. Rör ner gulorna och låt det hela bubbla ytterst lite (inte koka, ta av och kyl. (ta ur skalet från vaniljstången) Servera sval. mums...
13 juni 2011 19:44:45