Typ Pizza...

Det här blev jag lite inspirerad av när jag såg igår och jag hade aldrig testat förut eller ens tänkt tanken eller hört talas om det... Meatza, dagens nya ord jag lärt mig alltså:-).

 

Upptäckte att jag inte behövde handla en enda vara för att slänga ihop denna maträtt idag, så så fick det bli och här är min variant:

 

Botten:

400 g nötfärs

1 tsk salt

Svartpeppar

1 ägg

1 msk timjan

 

Tomatsås såklart.

 

Topping det som fanns hemma:

Parmaskinka, 1 paket mozzarellaost, champinjoner, tomater, oliver.

 

Först kryddade jag köttfärsen och ställde in i anrättningen i ugnen på 200 grader ca en kvart.

Fixa tomatsås och lägg på toppingen. Dekorera med ca 1 msk torkad oregano ovanpå allt. Gratinera sedan ytterligare ca  15-20 minuter tills rätten får fin färg.

Servera gärna med ett gott glas rött vin eller vatten.

Etiketter: pizza

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln