Vitkålsmos...

Vitkål är en helt fantastisk grönsak!

Idag hade jag extra användning för den långa hållbarheten när jag hittade en "gammal" vitkål i kylen och tänkte att man borde kunna göra ett gott mos?

 

Vitkålsmoset blev verkligen fantastiskt gott och fungerar till fisk, korv, kött.

Ni som inte testat, gör det!

 

Vitkålsmos

Recept 4 personer

 

1/2 stort vitkålshuvud

1 dl vispgrädde

2 msk philadelphiaost

50 gram smör

1 dl riven lagrad ost (kan uteslutas)

Salt/vit & svartpeppar

 

Strimla vitkålen och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 15 minuter. Häll av vattnet, slå på grädden och smöret, krydda och mixa ihop med mixerstav. Tillsätt philadelpiaost som "bindmedel" och rör i 1 dl god ost av favoritsorten (här blev det lagrad prästost).

Enjoy!

Vitkålsmos och ädelostgratinerad lax
Etiketter: grönsaker tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln