Vitkålsmos...

Vitkål är en helt fantastisk grönsak!

Idag hade jag extra användning för den långa hållbarheten när jag hittade en "gammal" vitkål i kylen och tänkte att man borde kunna göra ett gott mos?

 

Vitkålsmoset blev verkligen fantastiskt gott och fungerar till fisk, korv, kött.

Ni som inte testat, gör det!

 

Vitkålsmos

Recept 4 personer

 

1/2 stort vitkålshuvud

1 dl vispgrädde

2 msk philadelphiaost

50 gram smör

1 dl riven lagrad ost (kan uteslutas)

Salt/vit & svartpeppar

 

Strimla vitkålen och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 15 minuter. Häll av vattnet, slå på grädden och smöret, krydda och mixa ihop med mixerstav. Tillsätt philadelpiaost som "bindmedel" och rör i 1 dl god ost av favoritsorten (här blev det lagrad prästost).

Enjoy!

Vitkålsmos och ädelostgratinerad lax
Etiketter: grönsaker tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln