Vitkålsmos...

Vitkål är en helt fantastisk grönsak!

Idag hade jag extra användning för den långa hållbarheten när jag hittade en "gammal" vitkål i kylen och tänkte att man borde kunna göra ett gott mos?

 

Vitkålsmoset blev verkligen fantastiskt gott och fungerar till fisk, korv, kött.

Ni som inte testat, gör det!

 

Vitkålsmos

Recept 4 personer

 

1/2 stort vitkålshuvud

1 dl vispgrädde

2 msk philadelphiaost

50 gram smör

1 dl riven lagrad ost (kan uteslutas)

Salt/vit & svartpeppar

 

Strimla vitkålen och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 15 minuter. Häll av vattnet, slå på grädden och smöret, krydda och mixa ihop med mixerstav. Tillsätt philadelpiaost som "bindmedel" och rör i 1 dl god ost av favoritsorten (här blev det lagrad prästost).

Enjoy!

Vitkålsmos och ädelostgratinerad lax
Etiketter: grönsaker tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln