Vitkålsmos...

Vitkål är en helt fantastisk grönsak!

Idag hade jag extra användning för den långa hållbarheten när jag hittade en "gammal" vitkål i kylen och tänkte att man borde kunna göra ett gott mos?

 

Vitkålsmoset blev verkligen fantastiskt gott och fungerar till fisk, korv, kött.

Ni som inte testat, gör det!

 

Vitkålsmos

Recept 4 personer

 

1/2 stort vitkålshuvud

1 dl vispgrädde

2 msk philadelphiaost

50 gram smör

1 dl riven lagrad ost (kan uteslutas)

Salt/vit & svartpeppar

 

Strimla vitkålen och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 15 minuter. Häll av vattnet, slå på grädden och smöret, krydda och mixa ihop med mixerstav. Tillsätt philadelpiaost som "bindmedel" och rör i 1 dl god ost av favoritsorten (här blev det lagrad prästost).

Enjoy!

Vitkålsmos och ädelostgratinerad lax
Etiketter: grönsaker tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Statistik och fakta :  ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”

  • Nisse Hult » Statistik och fakta :  ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”

  • Catarina » Statistik och fakta :  ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”

  • Nisse Hult » Är du i riskgrupp?:  ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”

  • Therese » Är du i riskgrupp?:  ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”

  • Katarina » Påsk -2021 Covid 19:  ”Ja, visst är det konstigt! Alla risker verkar vara ok utom risken att bli smitta..”

  • Eva » Påsk -2021 Covid 19:  ”Som vanligt väldigt bra skrivet! Glad påsk! Eva”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln