Vitkålsmos...

Vitkål är en helt fantastisk grönsak!

Idag hade jag extra användning för den långa hållbarheten när jag hittade en "gammal" vitkål i kylen och tänkte att man borde kunna göra ett gott mos?

 

Vitkålsmoset blev verkligen fantastiskt gott och fungerar till fisk, korv, kött.

Ni som inte testat, gör det!

 

Vitkålsmos

Recept 4 personer

 

1/2 stort vitkålshuvud

1 dl vispgrädde

2 msk philadelphiaost

50 gram smör

1 dl riven lagrad ost (kan uteslutas)

Salt/vit & svartpeppar

 

Strimla vitkålen och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 15 minuter. Häll av vattnet, slå på grädden och smöret, krydda och mixa ihop med mixerstav. Tillsätt philadelpiaost som "bindmedel" och rör i 1 dl god ost av favoritsorten (här blev det lagrad prästost).

Enjoy!

Vitkålsmos och ädelostgratinerad lax
Etiketter: grönsaker tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

  • Inger » Snaaaart semester! :  ”Önskar er en härlig semester ! Älskar er ❤️❤️❤️”

  • Matilda » JAG FLYTTAR TILLBAKA!:  ”Kul att du är tillbaka! :-) Befinner mig själv i Asien sen två veckor tillbaka, ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln