Gäster och LCHF-mat

Hur hanterar ni gäster och LCHF? Bjuder ni på lite av allt? Gör ni själva undantag för att inte gästerna ska känna sig "ensamma"? Bjuder ni bara på LCHF?

 

Jag kör själv LCHF-kost för hela slanten och informerar gäster (som stannar längre...) om det. Att det finns LCHF-mat men om man vill ha bröd och socker får man ta med sig själv... Det har hänt att jag köpt hem bröd i och för sig men inte ofta. Jag vet ju inte ens vilket bröd som är "gott" längre i affären eftersom jag inte handlat bröd på ca 2 år...

Få gäster blir ledsna när de får äggröra, bacon, hallon, jordgubbar och grädde till frukost, enligt min erfarenhet:-).

Däremot kan de vilja ha läsk, lite snacks till vinet eller lite godis, och då får de ta med sig det...

Själv äter jag som vanligt. Om jag gör ett undantag och t ex äter "affärs-glass" eller liknande så har jag bestämt det innan och håller mig till det jag har bestämt.

 

Lågkolhydratkost kan man ju göra så mycket god mat av, och jag vill att alla ska tycka att de "bara" äter god mat och inte tänka så mycket att de äter LCHF. Framför allt vill jag att ingen ska känna att de saknar något. T ex "Det här hade varit gott OM det varit potatis till" eller liknande. Måltiden ska vara komplett och god, då får man nöjda gäster:-).

Däremot kan jag ju själv upplevas som kanske lite "besvärlig" när jag är hos andra men jag försöker att inte vara det. Bara göra klart vad jag äter/inte äter, och om det blir svårt/jobbigt att anpassa till mig så tar jag med mig något eller äter lite innan jag går bort, inte svårare än så.

Så länge jag slipper viktväktarmiddagar är jag nöjd...

Hade en sådan upplevelse för några år sedan hos en kompis när jag fick någon maträtt lagad av light kokosmjölk. Äckligt! Och det här var ändå innan LCHF-tiden, men light kokosmjölk gör ingen maträtt god!

Det gör däremot kokosgrädde, vanlig kokosmjölk och vispgrädde. Det förhöjer smakerna och ger mättnad=helt rätt!

Etiketter: frukost diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln