Dagens träning

Träning i naturen är skönt. En naturupplevelse där både kropp och själ får sitt.

 

Eftersom jag (fortfarande..) inte är någon som utropar "Jippie, löpning" eller "Äntligen dags att gå till gymet igen" så har jag skaffat mig ett antal knep för att träningen verkligen ska bli av.

Precis som med kosten handlar det om nya vanor. Att hamra in dem, och hålla fast vid dem, trots att livet ständigt förändras och man utsätts för nya prövningar.

 

Här är mina tips som gör min träning lättare:

 1. Träna med en eller flera vänner/kollegor. Det tvingar upp ämnet träning till diskussion istället för att man bara tänker tyst för sig själv "jag tar det en annan dag"
 2. Efersom jag precis blivit av med min träningskollega, prata med någon annan och låt det inte bli en ursäkt. Jag har nu en ny kollega som jag uttryckligen bett om att tjata på mig att jag ska gå och träna, och inte ge upp fast jag säjer nej ibland...:-)
 3. Håll fast vid det du har tänkt. Man kan jogga fast det duggar lite. Man kan gå på ett träningspass även fast soffan hägrar...
 4. Mät dina resultat (om du tycker sånt är kul). Jag har Runkeeper i min telefon som mäter resultat på konditionsträning som löpning och cykling och det är jättebra.
 5. Våga öka. Öka intensiteten i träningen dvs tyngden på vikterna eller farten i löpningen. Man blir bättre och ska då försöka tvinga sig att inte hamna i "bekvämlighetszoonen" där man inte ökar nivåerna i träningen.

Lycka till och kämpa på!

Lite "plankan-träning" efter en springtur i naturen...
Lite "plankan-träning" efter en springtur i naturen...
Etiketter: träning

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Eva Hazard » Låt det inte hända!:  ”Tyvärr är det redan försent . Vi kommer nu få uppleva ett samhälle i klass med h..”

 • Katerina » Statistik och fakta :  ”Så bra skrivet! Tack! Precis vad jag tycker om läget i landet och i världen - in..”

 • Eva » Statistik och fakta :  ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”

 • Nisse Hult » Statistik och fakta :  ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”

 • Catarina » Statistik och fakta :  ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”

 • Nisse Hult » Är du i riskgrupp?:  ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”

 • Therese » Är du i riskgrupp?:  ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln