Löfte om sommar...

Nu har jag kört lite glassmaskin igen.

Denna gång testade jag färska bär eftersom det blev isigt förra gången när jag tog frysta blåbär (och jag fick tips att det nog var pga för mycket vätska).

Färska hallon blev det.

Den här gången blev det som sorbet. Gott men jag vill ju ha det mer "glassigt". Om ni vill testa att göra hallonsorbet så är receptet här:

 

Hallonsorbet

Recept 3 personer

 

200 gram färska hallon

1 tsk agavesirap

3/4 dl mjölk

1 dl vispgrädde

1 tsk vaniljpulver

 

Mixa hallon och sirap och tillsätt sedan vanilj, mjölk och grädde och mixa i 30 sekunder. Kör glassmaskinen lämplig tid, jag tog 10 minuter.

Hallonsorbet med skivade jordgubbar
Etiketter: efterrätt glass

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln