Diabetes och LCHF-kostomläggning

Jag råkade (förlåt Kristina) radera en kommentar som jag skulle svara på så jag gör så här i stället:
 
Om man har diabetes så är verkligen LCHF-kost den optimala kosten.
Och om man inte vill ha diabetes (typ 2)-ät LCHF för att inte belasta kroppen med svängande blodsocker och höga insulinnivåer.
Jag tycker dock att det är viktigt att en kostomläggning sker i samråd med läkare/diabetessköterska som har den medicinska kompetensen. Förklara att du kommer att börja äta LCHF/lågkolhydratkost och be dem om hjälp och råd kring blodsocker och hur mycket insulin som skall tas. Förhoppningsvis är de positiva. Om de är negativa så ska de ändå hjälpa patienten!
 
Blodsockernivåerna sjunker ganska omedelbart vid övergång till LCHF-kost eftersom man inte äter några kolhydrater som omvandlas till blodsocker (glukos). Viktigt som diabetiker är då att man har koll på detta och tar sitt blodsocker extra ofta för att kunna justera insulinmängden så att man inte tar för mycket insulin.
 
En diabetiker tål inte kolhydrater. Det kanske inte känns roligt att höra men så är det. Att ändå "leva som vanligt" (som det så populärt heter inom vissa delar av sjukvården) leder till att diabetikern måste ta höga doser av insulin, och höga doser insulin vållar följdsjukdomar. Sjukdomar som man som diabetiker tror att man "måste få" och att det "hör ihop" med sjukdomen. "Naturalförloppet" som det heter. Låter som något helt naturligt som måste hända, men så är det inte. Man kan påverka och förlänga sin friska tid med rätt kost.

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln