Diabetes och LCHF-kostomläggning

Jag råkade (förlåt Kristina) radera en kommentar som jag skulle svara på så jag gör så här i stället:
 
Om man har diabetes så är verkligen LCHF-kost den optimala kosten.
Och om man inte vill ha diabetes (typ 2)-ät LCHF för att inte belasta kroppen med svängande blodsocker och höga insulinnivåer.
Jag tycker dock att det är viktigt att en kostomläggning sker i samråd med läkare/diabetessköterska som har den medicinska kompetensen. Förklara att du kommer att börja äta LCHF/lågkolhydratkost och be dem om hjälp och råd kring blodsocker och hur mycket insulin som skall tas. Förhoppningsvis är de positiva. Om de är negativa så ska de ändå hjälpa patienten!
 
Blodsockernivåerna sjunker ganska omedelbart vid övergång till LCHF-kost eftersom man inte äter några kolhydrater som omvandlas till blodsocker (glukos). Viktigt som diabetiker är då att man har koll på detta och tar sitt blodsocker extra ofta för att kunna justera insulinmängden så att man inte tar för mycket insulin.
 
En diabetiker tål inte kolhydrater. Det kanske inte känns roligt att höra men så är det. Att ändå "leva som vanligt" (som det så populärt heter inom vissa delar av sjukvården) leder till att diabetikern måste ta höga doser av insulin, och höga doser insulin vållar följdsjukdomar. Sjukdomar som man som diabetiker tror att man "måste få" och att det "hör ihop" med sjukdomen. "Naturalförloppet" som det heter. Låter som något helt naturligt som måste hända, men så är det inte. Man kan påverka och förlänga sin friska tid med rätt kost.

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva Hazard » Låt det inte hända!:  ”Tyvärr är det redan försent . Vi kommer nu få uppleva ett samhälle i klass med h..”

  • Katerina » Statistik och fakta :  ”Så bra skrivet! Tack! Precis vad jag tycker om läget i landet och i världen - in..”

  • Eva » Statistik och fakta :  ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”

  • Nisse Hult » Statistik och fakta :  ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”

  • Catarina » Statistik och fakta :  ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”

  • Nisse Hult » Är du i riskgrupp?:  ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”

  • Therese » Är du i riskgrupp?:  ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln