Var petiga konsumenter

Likväl som jag tycker att man ska ställa krav när man är på restaurang och äter (och med krav menar jag inte att man ska härja och bråka med personalen, men en bra restaurang tycker jag ska ha t ex smör, och en bra restaurang ska kunna erbjuda grönsaker/extra sås till maten istället för kolhydrattillbehören utan att gnälla över sina dyrt betalande gäster...).

 

Grillad kyckling i butik är ett annat exempel. Gott ibland tycker jag, men ofta innehåller kryddningen i kycklingen glutamat (E621) och då vill jag inte ha, och då brukar jag säja det. "Jag tänkte köpa grillad kyckling idag men eftersom det är glutamat i kommer jag inte att köpa någon kyckling". En del butikspersonal ser ut som om "misstar du mig för någon som bryr sig?" men andra vill gärna diskutera det här och blir engagerade att ta i frågan. Säjer man inget så vet de ju inte...

 

Samma sak med skinkan i delikatessen. Jag frågar alltid efter sockerfri ekologisk rökt skinka. Ibland får man jättebra service, ibland ingen alls, men åter igen, säjer man inget så vet de ju inte vad man vill ha...

 

Generellt tror jag att vi är lite för snälla och "lydiga" här i Sverige, och vi förväntar oss att människor ska veta vad vi tycker och vad vi vill ha och inte vill ha utan att vi säjer det. Så fungerar det sällan...

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln